Vidite prvi

Bez dogovora /

Više od 600 doktora i stomatologa u ponedjeljak podnosi otkaze u Tuzli

Autor:Prvi.tv
Objava:14.6.2018. 19:29
Više od 600 doktora i stomatologa u ponedjeljak podnosi otkaze u Tuzli
Učitavanje medija preglednika ...

Propao je još jedan pokušaj progovaranja između članova Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije TŽ i Vlade ove županije , zbog čega će u ponedjeljak, 18.lipnja ove godine, više od 600 ljekara podnijeti otkaze.

Naime, na pretposljednjem sastanku sindikalista i predstavnika Vlade postojale su sve indicije da će danas doktori medicine i stomatologije, odnosno njihov sindikat, dobiti reprezentativnost na nivou županije, ali do toga ipak nije došlo. Također, nije potpisan ni kolektivni ugovor na kojem inzistiraju doktori, zbog čega će pokrenuti već ranije donesenu odluku da u ponedjeljak, 18. lipnja ove godine podnesu otkaze.

"Duboko smo razočarani odnosom Vlade TŽ prema doktorima medicine i stomatologije . Osnovni zahtjev doktora je bio da se uvaže kao socijalni partner i da nas se uvede u pravo da možemo odlučivati o sebi. Na sjednici Štrajkačkog odbora smo donijeli zaključak da 18. lipnja dajemo individualne ostavke. Ostavke podnosi najmanje 600 liječnika, od čega je oko 200 iz UKC-a Tuzla", rekao je na današnjoj konferenciji za medije Amdir Suljić, potpredsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH i predsjednik Štrajkačkog odbora u TŽ.
Držeći se presude stare dvije godine koju je prvi put, kako tvrdi, pročitao prije tri dana, premijer TŽ Jakub Suljkanović je kazao da u ovom trenutku Strukovnom sindikatu doktora medicine i stomatologije TŽ reprezentativnost ne može biti dodjeljena. On je podsjetio da je većina zahtjeva ovog sindikata uvažena prilikom potpisivanja kolektivnog ugovora sa Nezavisnim strukovnim sindikatom zaposlenih u zdravstvu TŽ te naglasio da na postupak doktora medicine i stomatologije ne može utjecati.

"Voljeli bismo da se ne ide u te procese, a da li će se dogoditi ne znam. Molimo ih da shvate ozbiljnost situacije i da uvaže ove činjenice te da pričekamo da se ovo razriješi pred sudskim instancama. Dajte da uđemo u postupak na bazi odluka kakve god one bile. Vlada TŽ ne može prihvatiti bilo kakve ucjene", zaključio je Suljkanović.

//Radiosarajevo.ba//

Komentari
Broj komentara:0