Vidite prvi

sjednica

Vijeće ministara BiH o stanju u oblasti migracija u BiH

Autor:Prvi.tv
Objava:25.6.2018. 8:24
Vijeće ministara BiH o stanju u oblasti migracija u BiH
Učitavanje medija preglednika ...

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo razmatrati Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim priljevom migranata u BiH.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o implementaciji Plana implementacije „Pregled obrane" i Akcijskog plana implementacije „Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017 - 2027".

Na dnevnom redu bi se, između ostalog, trebao naći i Prijedlog srednjoročne strategije upravljanja dugom BiH za period 2017. – 2020. godine.

Ministri bi trebali razmatrati i Prijedlog odluke o obukama u oblasti europskih integracija; Izvještaj o radu Mješovite komisije za praćenje provedbe Ugovora između BiH i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima za period 25. 11. 2017. – 31. 5. 2018. godine kao i Izvještaj o stanju u oblasti sigurnosti hrane u BiH za 2017. godinu.

Jedna od planiranih točaka dnevnog reda je i Ocjena opravdanosti sudjelovanja pripadnika Tima za uklanjanje eksplozivnih naprava Oružanih snaga BiH u misiji „Odlučna podrška" u Afganistanu.

Komentari
Broj komentara:0