Vidite prvi

NAKON KATASTROFALNOG POŽARA

U Mostaru svečano otvaranje obnovljenog Bingo centra - Posao za 200 radnika

Autor:Prvi.tv
Objava:12.10.2017. 9:38
U Mostaru svečano otvaranje obnovljenog Bingo centra - Posao za 200 radnika
Učitavanje medija preglednika ...

Ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije Ajdin Teletović boravio je u radnoj posjeti najvećem trgovinskom lancu u BiH, tuzlanskoj kompaniji „Bingo" d.o.o. Tuzla neposredno pred ponovno otvaranje tržnog centra ove kompanije u Mostaru, koji je izgorio u katastrofalnom požaru u travnju ove godine.

Kako je priopćeno, tijekom razgovora sa osnivačem i direktorom kompanije Senadom Džambićem, ministru Teletoviću je prezentiran način poslovanja ove kompanije, kao i budući poslovni planovi koji su u fazi pripreme i realizacije. Prilikom posjeta Džambić i Teletović posjetili su jedan od pogona ove kompanije u kojem se mjesečno proizvodi 50 tona različitih artikala papirne konfekcije. 

Obnovljeni tržni centar Bingo u Mostaru bit će najveći i najmoderniji opremljeni centar ove kompanije na području Hercegovine, ali i šire. Bingo za Mostar ima poseban značaj, naglasio je Teletović, jer pored najveće lepeze svih bh. proizvoda koji su zastupljeni na jednom mjestu, ovaj trgovinski gigant u Mostaru će upošljavati oko 200 radnika.

Direktor Džambić izrazio je zahvalnost ministru Teletoviću na pomoći i suradnji koju je pružio ovoj kompaniji nakon katastrofalnog požara. Džambić je upoznao Teletovića o planu širenja i novom poslovanju ove kompanije, koje će pored dosadašnje primarne trgovine širiti poslovanje na sektor ugostiteljstva, ali i poljoprivrednu proizvodnju.

Ministar Teletović je direktoru Džambiću naveo značaj prisustva ovakvih uspješnih kompanija na području Mostara, ali i cijele Hercegovine, pozivajući ga da u budućim investicionim planovima ove kompanije dio ulaganja usmjeri i u Hercegovačko-neretvansku županiju.

Komentari
Broj komentara:0