Vidite prvi

Edukacija

U Mostaru ljetni kamp 'Digitalni, odgovorni, sigurni u školi i zajednici'

Autor:Prvi.tv
Objava:22.5.2018. 9:51
U Mostaru ljetni kamp 'Digitalni, odgovorni, sigurni u školi i zajednici'
Učitavanje medija preglednika ...

PH International organizira trodnevni ljetni kamp za učenike i učenice srednjih škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, kao i za prosvjetno i policijsko osoblje, koji će se održavati od 25. do 27. svibnja u Mostaru.

Ciljevi kampa su, među ostalim, obuka učenika o tome kako koristiti društvene medije za liderstvo u društvenom aktivizmu te upoznavanje nastavnog osoblja s vještinama kako da kod učenika razvijaju vještine liderstva za pozitivne promjene u lokalnoj zajednici.

Osim toga, sudionici kampa moći će se putem različitih tema i modula upoznati i educirati o internetu, internet alatima za društvene mreže, prednostima i opasnostima koje mreže donose u suvremenom svijetu, u kontekstu sedam modula Programa socijalizacije sa pravom.

PH International, američka nevladina organizacija osnovana 1985. godine koja teži ka svijetu u kojem pojedinci i zajednice surađuju i preko granica u rješavanju izazova i pronalaženju rješenja utemeljenih na razumijevanju kultura, inspirirani osjećajem zajedničke odgovornosti, ojačane pojedincima, osnaženim kroz praktična iskustva i znanja, koji održavaju otvorenu komunikaciju, razmjenu i prijateljstvo, dobio je grant sredstva od Vlade SAD-a Odjel za međunarodne narkotike i provođenje zakona (Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs -INL ) za podršku Programu socijalizacije s pravom i prevenciji maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini.

Ovaj grant omogućit će realizaciju dvogodišnjeg pilot programa u Federaciji Bosne i Hercegovine koji je osmišljen, kako bi pomogao akterima u Federaciji u jačanju vladavine prava i smanjenju maloljetničke delikvencije u BiH.

Projekt je krenuo s implementacijom u siječnju 2017. godine, a  završava u studenome 2018. godine. Osim u HNŽ-u projekt se provodi i u Zeničko-dobojskoj županiji, uz punu suradnju relevantnih vladinih dužnosnika, škola i policije.

Komentari
Broj komentara:0