Vidite prvi

Seks skandal u katoličkoj crkvi

Svećenik iz Modriče imao dvije ljubavnice?

Autor:Prvi.tv
Objava:20.9.2017. 12:35
Svećenik iz Modriče imao dvije ljubavnice?
Učitavanje medija preglednika ...

Katoličku crkvu u Bosni i Hercegovini potresa nezapamćen skandal, koji je na vidjelo izašao nakon uhićenja tri muškarca zbog sumnje da su pornografskim snimkama ucjenjivali katoličkog svećenika iz Modriče. Od njega su u više navrata uzeli ukupno 250.000 KM (približno milijun kuna), a sve da ne objave njegove snimke seksa sa ženama, javlja Grudeonline.

Za ucjenu su osumnjičena dva muškarca iz Doboja i jedan iz Modriče.

- Njima se na teret stavlja kazneno djelo ucjene, odnosno da su od katoličkog svećenika I.K. naplatili 250.000 KM da ne objave snimke na kojima se vidi da je prekršio celibat i imao seksualne odnose sa ženama. Radi se o najmanje tri snimke s dvije različite žene, koje su, po svemu sudeći, snimili osumnjičeni - kazao je izvor blizak istrazi.

Svećenik je mjesecima, kaže izvor, osumnjičenima plaćao za šutnju, ponekad i u skupocjenim stvarima. Za isplatu je koristio i župni novac, a kada više nije mogao plaćati, sve je odlučio prijaviti policiji.

Dvojicu su muškaraca uhvatili kada su ih smjestili zamku te su od svećenika na dogovorenoj lokaciji uzeli označenih 15.000 KM u sitnim novčanicama. U nastavku istrage policija je uhitila i trećeg muškarca.

- U akciji ‘Steroid’ 16. kolovoza ove godine dvije osobe su lišene slobode zbog sumnje da su počinile kazneno djelo ucjene. Po naredbi Osnovnog suda u Doboju izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih objekata, te vozila koja osumnjičeni koriste, pri čemu su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem kaznenom postupku - naveli su u PU Doboj.

Svećenik I.K. koji je bio žrtva ucjene u telefonskom razgovoru nije želio komentirati ovaj slučaj, kao ni činjenicu da je prekršio celibat. "Ne bih volio da to ide u javnost", rekao je I. K. za Novosti.

Komentari
Broj komentara:0