Vidite prvi

gospodarski odnosi dviju zemalja

Susret Čovića i guvernera i veleposlanika Saudijske Arabije

Autor:Prvi.tv
Objava:26.4.2018. 19:43
Susret Čovića i guvernera i veleposlanika Saudijske Arabije
Učitavanje medija preglednika ...

Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović susreo se s guvernerom Generalne agencije za investiranje Kraljevine Saudijske Arabije Ibrahimom Al-Omarom i veleposlanikom Kraljevine Saudijske Arabije Hanijem bin Mominahom

Tema susreta bili su gospodarski odnosi naših dviju zemalja. Usuglašeno je kako su Bosna i Hercegovina i Kraljevina Saudijska Arabija dvije prijateljske zemlje koje nemaju nikakvih otvorenih pitanja, ali kako postoji prostor za unapređenje odnosa jačanjem gospodarske suradnje.

Guverner Al-Omar istaknuo je kako na Bosnu i Hercegovinu gleda kao cjelinu i priželjkuje gospodarski razvoj svih njenih dijelova. Naglasio je kako je Saudijska Arabija među dvadeset najvećih ekonomija svijeta, te kako vidi prostor za ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, posebice u područjima poljoprivrede, energetike i turizma.

Hrvatski član predsjedništva BiH izrazio je zadovoljstvo što Kraljevina Saudijska Arabija prepoznaje Bosnu i Hercegovinu kao gospodarski potencijal te naglasio kako ne smiju postojati pravna ograničenja koja bi usporavala jačanje bilateralne suradnje dviju zemalja.

Dr. Čović se zahvalio veleposlaniku Haniju bin Mominahu za kontinuiranu potporu Kraljevine Saudijske Arabije Bosni i Hercegovini.

Komentari
Broj komentara:0