Vidite prvi

ČEKA SE ODLUKA USTAVNOG SUDA FBIH

Sud privremeno zabranio provedbu natječaja za ravnatelja Hercegbosanskih šuma

Autor:Prvi.tv
Objava:11.1.2017. 18:17
Sud privremeno zabranio provedbu natječaja za ravnatelja Hercegbosanskih šuma
Učitavanje medija preglednika ...

Općinski sud u Livnu donio je rješenje kojim se privremeno zabranjuje bilo kakva aktivnost i obustavljaju se sve radnje na provođenju javnog natječaja za izbor i imenovanje direktora ŠGD „Hercegbosanske šume" d.o.o Kupres, kao i davanje suglasnosti na bilo koju vrstu ugovora ovog gospodarskog društva sve do odluke Ustavnog suda FBiH.

Ovakvu mjeru osiguranja predložio je novi saziv Skupštine ŠGD „Hercegbosanske šume" d.o.o Kupres radi, kako se navodi, sprječavanja nastanka štete i zaštiti imovine kao i spriječavanja štetnih posljedica po društvo.

Situacija u vezi s izborom nove skupštine spomenutog društva, čiju legitimnost treba utvrditi Ustavni sud FBiH, proteže se od početka prosinca prošle godine sa sjednice Skupštine Hercegbosanske županije kada je na točku dnevnog reda, koja se odnosila na promjeni opunomoćenika unutar skupštine navedenog gospodarskog društva, povučeno pitanje vitalnog nacionalnog interesa.

Iako je za promjene opunomoćenika bilo 13, a protiv 12 zastupnika, klubovi Bošnjaka i Srba povukli su pitanje vitalnog nacionalnog interesa čime se ova odluka uputila na Ustavni sud FBiH koji će dati konačnu odluku spada li ta odluka u listu vitalnih nacionalnih interesa.

Komentari
Broj komentara:0