Vidite prvi

PREDSJEDNIK SRNJ

Steinmeier: Očekujem više napretka u životu građana BiH

Autor:Prvi.tv
Objava:12.1.2018. 16:39
Steinmeier: Očekujem više napretka u životu građana BiH
Učitavanje medija preglednika ...

Predsjednik Savezne Republike Njemačke Frank-Walter Steinmeier izrazio je očekivanje, tokom susreta sa veleposlanikom Bosne i Hercegovine u Njemačkoj Željkom Janjetovićem, da će u 2018. godini i u godinama koje dolaze biti mnogo više optimizma i napretka u životu bh. građana.

Steinmeier i Janjetović razgovarali su nakon tradicionalnog novogodišnjeg prijema u predsjedničkom dvorcu Schloss Bellevue u Berlinu priređenog za predstavnike diplomatskog kora, gdje je bh. veleposlanik zahvalio Steinmeieru za dosadašnji angažman kada je u pitanju BiH, ali i cijela regija zapadnog Balkana.

U okviru ceremonije, predsjednik Njemačke u govoru je istaknuo da su svijetu danas više nego ikada potrebni demokracija, otvorenost i sklad, te da je za Njemačku, pored njenog prosperiteta, veoma važan i prosperitet Europske unije, ali i zemalja u njenom susjedstvu i šire.

Dodao je da se današnji moderan svijet ne gradi na ekskluzivnoj nacionalnoj osnovi gdje svako gleda samo svoj kratkoročni interes, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Komentari
Broj komentara:0