Vidite prvi

SREDIŠNJE IZBORNO POVJERENSTVO

SIP poništio izbore u Stocu, očekuje se datum novih

Autor:Prvi.tv
Objava:12.1.2017. 11:20
SIP poništio izbore u Stocu, očekuje se datum novih
Učitavanje medija preglednika ...

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine (SIPBiH) je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela odluku o poništavanju izbora u Stocu.

Izbori u Stocu su prekinuti 2. listopada 2016. godine, a u roku od 14 dana od pravosnažnosti odluke SIP mora raspisati izbore u Stocu.

Za odluku o poništavanju izbora u Stocu glasala su četiri člana povjerenstva, dok je svoj glas na ovu odluku telefonskim putem dao član SIP-a Branko Petrić, piše Klix.ba

Telefonskim putem je glasao i Ahmet Šantić koji je bio protiv odluke, jer smatra da je izbore trebalo poništiti na svim izbornim mjestima u tom gradu, uključujući i one mobilnih timova.

Rok za žalbe na ovu odluku je dva dana. Ranijom odlukom CIK-a, koju je potvrdilo i Žalbeno vijeće Suda BiH, s kandidatske liste za načelnika ovog grada je izbrisan kandidat Salmir Kaplan.

Izbori u Stocu poništeni su na 20 redovnih biračkih mjesta u tom gradu i tri mobilna tima. Za ponovne izbore u Stocu potrebno je blizu 19.000 KM i SIP će ova sredstva tražiti iz proračunske rezerve institucija BiH za ovu godinu.

Komentari
Broj komentara:0