Vidite prvi

sjednica

SDPBiH zabrinut zbog 'naglog' naoružavanja MUP-a RS

Autor:Prvi.tv
Objava:13.2.2018. 18:17
SDPBiH zabrinut zbog 'naglog' naoružavanja MUP-a RS
Učitavanje medija preglednika ...

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na današnjoj sjednici je još jednom zaključilo da građanski blok u Bosni i Hercegovini može ukupno imati maksimalno tri kandidata za Predsjedništvo BiH, uključujući Željka Komšića kao zajedničkog kandidata iz reda hrvatskog naroda.

Osuđene su "neutemeljene i neistinite tvrdnje pojedinih medija i političkih dužnosnika da će SDPBiH samostalno predložiti tri kandidata".

O mogućnostima i modelima eventualnog kandidiranja i kandidata iz reda bošnjačkog i srpskog naroda, SDPBiH će u sljedećim danima donijeti konačnu odluku u koordinaciji s ostalim činiteljima građanskog bloka.

Na sjednici je naglašena bojazan kako SDA i HDZBiH ne žele bilo kakve izmjene izbornog zakonodavstva, jer bi na taj način sudbina formiranja Doma naroda FBiH ostala u rukama Centralne izborne komisije BiH, nad kojom evidentan utjecaj imaju vladajuće stranke, priopćeno je iz SDPBiH.

SDPBiH smatra da se rješenje za izmjene izbornog zakonodavstva mora pronaći što prije u institucijama BiH, uz sudjelovanje svih domaćih političkih aktera i podršku međunarodne zajednice.

Članovi Predsjedništva su izrazili zabrinutost za naglo naoružavanje MUP-a Republike Srpske.

- Očigledno je da se vlasti u ovom entitetu boje vlastitoga naroda i njegovog opravdanog bunta zbog sve teže ekonomske situacije i sveopćeg siromaštva s kojim je suočeno stanovništvo ovog dijela Bosne i Hercegovine - zaključuju u SDPBiH.

Komentari
Broj komentara:0