Vidite prvi

ispred katedrale

Sarajevo:Sutra ispraćaj biciklista koji voze u čast sv. Ivana Pavla II

Autor:Prvi.tv
Objava:4.5.2017. 11:35
Sarajevo:Sutra ispraćaj biciklista koji voze  u čast sv. Ivana Pavla II
Učitavanje medija preglednika ...

Ispred sarajevske Katedrale "Srca Isusova" u petak će biti upriličen ispraćaj sudionika biciklijade pod nazivom "Marija Zvijezda - Međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II".

U biciklijadi će sudjelovati više od 50 biciklista iz nekoliko biciklističkih klubova iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će biciklirati pod geslom "Prečisto Srce Marijino, budi naša vodilja!".

S obzirom na to da će grupa biciklista koja za Banja Luku vozi iz smjera Dubrovnika proći kroz Sarajevo 5.svibnja, zainteresirani će moći sudjelovati i u simboličnoj biciklističkoj vožnji sa sudionicima biciklijade od Katedrale "Srca Isusova" do Zemaljskog muzeja BiH.

Oni koji nemaju bicikl, kako je najavljeno, na raspolaganju će im biti besplatan Nextbike koji će moći iznajmiti ispred Katedrale.

Susret sudionika biciklijade "Marija Zvijezda - Međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II" iz svih smjerova planiran je u Banjoj Luci 6. svibnja predvečer, a domaćin dvodnevnog skupa u Banjoj Luci bit će Franjo Komarica, banjalučki biskup.

Četvrtu međunarodnu biciklijadu organizira "Kristov Stol" - Misijska Europska Inicijativa sa sjedištem u Zagrebu od 2. do 7. svibnja prema Banja Luci i to iz sedam smjerova - gradova i marijanskih svetišta u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koja je pohodio sv. Ivan Pavao II: Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo.

Cilj biciklijade je obilježavanje 100. godišnjice fatimskih ukazanja - 1917., 35. godišnjice Papina zahvalnog hodočašća u Fatimu - 1982. i 20. godišnjice Papina pastoralnog posjeta Sarajevu pod geslom "S vama smo".

Komentari
Broj komentara:0