Vidite prvi

ZAJEDNIČKO DJELOVANJE

Razmatran plan zaštite od požara na razini općine Tomislavgrad

Autor:Prvi.tv
Objava:12.7.2018. 12:07
Razmatran plan zaštite od požara na razini općine Tomislavgrad
Učitavanje medija preglednika ...

U organizaciji Šumarije Tomislavgrad održan je sastanak na kojem se razmatrao "Plan zaštite od požara na razini općine Tomislavgrad", a na kojem su pored organizatora sudjelovali predstavnici Policijske postaje Tomislavgrad, Civilne zaštite Tomislavgrad, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tomislavgrad, planinarskih društava i lovačkih udruge.

Istaknut je značaj sinergijskog djelovanja svih interesnih skupina i institucija u zajedničkom djelovanju na prevenciji i gašenju požara, kao i ranom otkrivanju, dojavi i provođenju istrage o uzroku požara i podizanju prijava kod mjerodavnih sudova u slučaju da je požar uzrokovao ljudski faktor.

Na sastanku je istaknuto zadovoljstvo uloženim naporima i sredstvima u borbi protiv požara, poput nedavnih ulaganja Općine u DVD Tomislavgrad, izgradnje protupožarnih putove, kao i izgradnje pristupnih putova za potrebe vjetroparkova.

Posljednjih nekoliko godina u ljetnom razdoblju Šumarija Tomislavgrad uvela je i pokretne danonoćne patrole u cilju ranog otkrivanja, dojavljivanja i gašenja inicijalnih požara.

Komentari
Broj komentara:0