Vidite prvi

manifestacija

Prvi 'Ćevap fest' u Banjoj Luci

Autor:Prvi.tv
Objava:13.1.2018. 12:37
Prvi 'Ćevap fest' u Banjoj Luci
Učitavanje medija preglednika ...

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić je rekao da je "Banjalučki ćevap" jedan od gastronomskih proizvoda po kojim je poznat taj grad.

- Banja Luka ima potencijal da s, onim što je banjalučki ćevap i pričom koja se oko njega može razviti, napravi jednu manifestaciju, koja će biti tradicionalna i koja će privlačiti i domaće i strane posjetioce – rekao je Radojičić.

Podsjetio je da je Grad Banja Luka pokrenuo i zaštitu geografskog porijekla i orginalnog proizvoda "Banjalučkog ćevapa".

Na banjalučkoj gastronomskoj manifestaciji sudjeluje šest roštiljnica, koje ćevape prodaju po "popularnim" cijenama.

Radojičić očekuje da će u narednom periodu broj sudionika biti i veći.

Zvanični promotor banjalučkog ćevapa i osoba koja se nalazi na logu te manifestacije, Nebojša Kuštrinović istaknuo je da je grad na Vrbasu poznat po svom "Banjalučkom ćevapu".

- Slobodno možemo reći, da onaj ko nije probao banjalučki ćevap nije ni bio u našoj Banjoj Luci. Ovaj ćevap je postao odavno brend našeg grada i nadamo se da ova manifestacija sada upotpunjuje ono što je nedostajalo u gastronomskoj ponudi Banje Luke - rekao je Kuštrinović.

Svaka od banjalučkih ćevabdžinica ima svoj recept, pa čak u jednoj od njih brat i sestra imaju različite načine pripreme.

Međutim, dodao je, „Banjalučki ćevap" u odnosu na druge nije poseban samo po tome jer se pravi u "pločicama", već i po lepinji, koja se priprema u specijalnim krušnim pećima, s temperaturom većom od 400 stepeni Celzijusa.

- Tijesto je mekano i prije pečenja se uvalja u mekinje i kao takav dolazi na naše stolove. Uz to, banjalučki ćevap najukusniji je kada se jede rukama – ispričao je taj banjalučki meteorolog i gurman.

Komentari
Broj komentara:0