Vidite prvi

konferencija u BG

Predstavnici HKD Napredak na Međunarodnoj konferenciji u Beogradu

Autor:Prvi.tv
Objava:14.2.2018. 15:16
Predstavnici HKD Napredak na Međunarodnoj konferenciji u Beogradu
Učitavanje medija preglednika ...

U organizaciji Europskog centra za radnička pitanja (EZA) i Kršćanske radničke partije Italije (MCL) u Beogradu se održava Međunarodna konferencija ''Mladi i tržište rada: kako zaustaviti prisilnu migraciju'', priopćeno je iz Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak".

Govoreći o socijalnoj pravdi, predsjednik MCL Carlo Costeli istaknuo je važnost socijalnog dijaloga te naglasio nužnost većeg angažmana sindikata kako bi se, prije svega, zaštitili migranti i nezaposleni.

Kopredsjednik EZA Piergiorgio Sciacqua kazao je da je nezaposlenost gorući problem te kako je neophodno osigurati posao ponajprije mladima.

Mladi, a naročito djeca, naglasio je, moraju biti zaštićeni od siromaštva.

Govoreći o aktualnoj socijalnoj situaciji, predsjednik HKD "Napredak" Franjo Topić osvrnuo se i na netom usvojenu Strategiju za Zapadni Balkan, izrazivši nadu kako je tim dokumentom čitavoj regiji dana realna prigoda da postane dio europske obitelji, što je ujedno i put ka boljem socijalnom statusu stanovništva u ovome dijelu Europe.

U radu beogradske konferencije sudjeluju predstavnici sindikata Hrvatske, Srbije, Italije i Albanije te HKD-a Napredak, navodi se u priopćenju.

Komentari
Broj komentara:0