Vidite prvi

GALERIJA ALUMINIJ

Predstavljena poštanska marka sa slikom Marina Topića

Autor:K.K.
Objava:14.11.2017. 13:46
Predstavljena poštanska marka sa slikom Marina Topića
Učitavanje medija preglednika ...
Foto 6Foto 5Foto 4Foto 3Foto 2Foto 1

U povodu skorašnjeg svečanog otvaranja velike samostalne izložbe Marina Topića, predstavnici Aluminija d.d. Mostar, Elektroprivrede HZHB, HT Eroneta i Hrvatske pošte Mostar, kao sponzori ove izložbe su se obratili javnosti na konferenciji za novinare održanoj danas u Galeriji Aluminij. U sklopu konferencije predstavljena je prigodna poštanska marka sa slikom Marina Topića, objavljena u izdanju HP-a Mostar.

Nazočnima se prvenstveno obratio direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga galerije Aluminij Darko Juka i s nekoliko uvodnih riječi najavio da je velika čast ugostiti prvo ime hiperelizma u Bosni i Hercegovini, ako ne i šire. Predstavljen je katalog koji sadrži slike mostarskog umjetnika pod nazivom Zemlja Humska – Kist i Krist.

Marin Topić se predstavio kao skroman čovjek koji je u svom djelima motiviran motivima Hercegovine i onoga što ona kao takva je: kamenita i kršovita. Topić je izdvojio nekoliko njemu dragih slika kao što su: Neretva Ždrebica, The Rolling Stones in the river Neretva, Vlati trave.

„Motivi su moj Mostar, moja Hercegovina, osjećaj prema njima i ono što sam ja kao ljudsko biće, a to je kršćanstvo i hrvatska pripadnost. Mene interesira ono što je Stvoritelj napravio, a ne što mi kao stvorovi radimo jer ne može nikad biti ljepota što je stvorio čovjek jača od Božje. Moj je pogled teocentričan na svijet i u estetici i u mnogim drugim stvarima, a slikam mističnu Humsku zemlju. Hercegovina je zemlja svjetlosti i svetosti. Drago mi je da se na jednom  mjestu skupe moje jer slike to je isto kada imaš puno djece pa se raspu po svijetu i nakon deset godina se skupe i ponovno ih vidiš i to je neopisiva radost."- izjavio je za Prvi.tv Marin Topić.

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 16. studenog s početkom u 17:30. pod visokim pokroviteljstvom Ureda predsjedatelja Predsjedništva BiH na čelu s dr. Draganom Čovićem koji će službeno otvoriti početak izložbe.

Komentari
Broj komentara:0