Vidite prvi

USVAJANJE PROGRAMSKIH OBEĆANJA

Predsjedništvo i SO HDZ-a BiH dogovarali okvir za provedbu programskih obećanja

Autor:Prvi.tv
Objava:19.11.2018. 16:09
Predsjedništvo i SO HDZ-a BiH dogovarali okvir za provedbu programskih obećanja
Učitavanje medija preglednika ...

Danas je u Mostaru održana 32. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, a nakon toga i 7. sjednica Središnjeg odbora.

Raspravljalo se o aktualnoj političkoj situaciji, kao i rezultatima Općih izbora 2018. godine gdje su prezentirana izvješća Izvršnog izbornog stožera u provedbi kampanje. Na sjednici je izraženo zadovoljstvo postignutim rezultatima te se dogovarao okvir za provedbu programskih obećanja te implementacija istih.

Predsjedništvo i Središnji odbor donijeli su odluku o održavanju XIII. Sabora Hrvatske demokratske zajednice BiH, koji će se održati 27. travnja iduće godine. Na sjednici su donešene i potrebne odluke za održavanje istog.

Komentirajući razgovore o formiranju koalicije na svim razinama, u izjavi za medije predsjednik Čović kazao je da je posao završen kada su u pitanju politički predstavnici srpskog i hrvatskog naroda, dodavši kako se čeka rasplet situacije među bošnjačkim strankama.

Naglasio je da će se izborni rezultati implementirati ondje gdje se mogu implementirati. Posebno naglasivši  da postoji problem s izborom domova naroda gdje je trenutačno nemoguće izvršiti implementaciju.

Predsjednik Čović kazao je kako su sve stranke potencijalni partneri HDZ-a za formiranje vlasti i da HDZ neće nikoga izričito odbijati. Važno je da taj politički subjekt bude partner u procesu provođenja reformi. Kao prioritet naveo je izmjene izbornog zakona i implementaciju odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Komentari
Broj komentara:0