Vidite prvi

POJEST BEOGRADU

Predsjedništvo BiH prihvatilo poziv Vučića za posjetu Srbiji 6. i 7. prosinca

Autor:Prvi.tv
Objava:14.11.2017. 18:44
Predsjedništvo BiH prihvatilo poziv Vučića za posjetu Srbiji 6. i 7. prosinca
Učitavanje medija preglednika ...

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine primilo je danas na sjednici k znanju Izvještaj Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa europskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obveze u vezi s pripremom odgovora na Upitnik Europske komisije.

Zadužili su Vijeće ministara BiH da u suradnji s vladama Republike Srpske, Federacije BiH, kantona i Brčko distrikta BiH poduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem što hitnijeg dostavljanja odgovora iz člana 1. Evropskoj komisiji.

Predsjedništvo BiH je zadužilo Vijeće ministara BiH da poduzme sve neophodne korake za što skorije održavanje sjednice Kolegija za europske integracije s ciljem rješavanja spornih pitanja iz odgovora na Upitnik Europske komisije i o rezultatima izvijesti Predsjedništvo BiH.

K znanju je primljen i Izvještaj o realizaciji aktivnosti u vezi s ispunjenjem uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP).

Prihvaćen je i poziv predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za zvaničnu posjetu Republici Srbiji 6. i 7. prosinca.

Predsjedništvo BiH odalo je priznanje pripadnicima Oružanih snaga BiH za izvanredne rezultate i profesionalnost u izvršavanju zadataka u misiji "Odlučna podrška" u Islamskoj Republici Afganistan.

Kako je ponovljeno kontigent Oružanih snaga BiH doprinosi jačanju ugleda i promociji Bosne i Hercegovine kao odgovorne članice međunarodne zajednice i pouzdanog partnera u operacijama podrške miru.

U ime Predsjedništva BiH priznanje će uručiti predsjedavajući Predsjedništva BiH tokom posjete pripadnicima Oružanih snaga BiH u misiji "Odlučna podrška" u Afganistanu od 20. do 23. studenog.

Predsjedništvo BiH je dalo suglasnost za otvaranje predstavničkog ureda Generalnog konzulata Republike Srbije u Banjoj Luci, sa sjedištem u Trebinju. Ovaj konzularni ured, u okviru predstavničkog područja, obuhvatat će općine Trebinje, Ljubinje, Berkovići, Gacko, Bileća, Istočni Mostar i Nevesinje.

Prihvaćen je i Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nositelje običnih putovnica , Sporazum između Ministarstva obrane BiH i Ministarstva narodne obrane Narodne Republike Kine o vojnoj pomoći za BiH.

Odobreno je i zaključivanje Memoranduma o razumijevanju u vezi sa zajedničkim vojnim vježbama i obukom na teritoriji članica potpisnica Američko-jadranske povelje A5 i Protokola između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva obrazovanja i nauke Republike Makedonije o suradnji u oblasti obrazovanja.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma Vijeća ministara BiH i vlada ostalih članica Inicijative za spremnost i spriječavanje katastrofa u Jugoistočnoj Evropi o sporazumima zemlje domaćina za tajništvo Inicijative za spremnost i spriječavanje katastrofa u Jugoistočnoj Evropi.

Donesene su i odluke o ratifikaciji Sporazuma o suradnji Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije u procesu pristupanja Europskoj uniji i Sporazuma o zajmu (Projekt podrške zapošljavanju) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Komentari
Broj komentara:0