Vidite prvi

„Connecting separated”

Potpisan sporazum o suradnji između Općine Ljubuški i Grada Solina

Autor:Prvi.tv
Objava:30.4.2015. 17:05
Potpisan sporazum o suradnji između Općine Ljubuški i Grada Solina
Učitavanje medija preglednika ...

U dvorani za sastanke u zgradi Općine u Ljubuškom danas je svečano potpisan sporazum o suradnji Općine Ljubuški i Grada Solina povodom početka projekta prekogranične suradnje „Connecting separated", javlja Radio Ljubuški.

Projekt Connecting Separated (Povezivanje razdvojenog) polazi od rimske ceste koja je povezivala Salonu (Solin) i Bigeste (Ljubuški), te završavala u Naroni (Vid). Projekt traje dvije godine i provodi se kroz 3. poziv Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina. Ukupna vrijednost projekta je 452.168,25 EUR, od čega 83,33% iznosi sufinanciranje EU. Nositelji su Grad Solin i Općina Ljubuški, dok su partneri Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke-HERAG.

Glavni cilj projekta Connecting Separated jest razvijanje prepoznatljive turističke ponude - povijesne rute rimske ceste, kako bi se poboljšala konkurentnost lokalnog turizma prekograničnog područja na temelju zajedničke kulturne i prirodne baštine.

Projekt su kratko predstavili načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić i dogradonačelnik Solina Dalibor Ninčević.

O projektu i njegovoj provedbi su još govorili glavni menadžer Mario Bajto i direktor Razvojne agencije ŽZH-e Ivan Jelčić. Nositelji su Grad Solin i Općina Ljubuški, dok su partneri Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke-HERAG.

Komentari
Broj komentara:0