Vidite prvi

VOZAČI, OPREZ!

Poledica i snijeg na bh. putevima, na GP Bosanska Gradiška duge kolone vozila

Autor:Prvi.tv
Objava:12.1.2019. 19:17
Poledica i snijeg na bh. putevima, na GP Bosanska Gradiška duge kolone vozila
Učitavanje medija preglednika ...

Zbog niskih temperatura vozači se upozoravaju na mogućnost formiranja poledice na kolniku, posebice na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Ugaženog snijega na kolniku ima na planinskim prijevojima na putevima: Sarajevo-Rogatica, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Vlasenica-Han Pijesak, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, Livno-Mrkonjić Grad i Kolo-Tomislavgrad-Šuica. 

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padalina, može doći do zabrane prometa priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolnik zasnježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje, navode iz BIHAMK-a. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Vozači koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravaju se  na učestale izlaske divljih konja na kolnik, posebice u jutarnjim i večernjim satima.

Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se kolnikom (gdje nogostupi nisu očišćeni).

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška prema izvješću BiHAMK-a u 16.30 sati duge su kolone vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj.

Komentari
Broj komentara:0