Vidite prvi

Podrška obitelji stradalog

PODRŠKA IZ FOJNICE, KISELJAKA, SARAJEVA I MOSTARA DAVIDOVOJ OBITELJI

Autor:Prvi.tv
Objava:23.4.2018. 21:08
PODRŠKA IZ FOJNICE, KISELJAKA, SARAJEVA I MOSTARA DAVIDOVOJ OBITELJI
Učitavanje medija preglednika ...
Pravda za DavidaPravda za DavidaPravda za DavidaPravda za DavidaPravda za DavidaPravda za DavidaPravda za DavidaPravda za DavidaPravda za DavidaPravda za DavidaPravda za DavidaPravda za DavidaPravda za DavidaPravda za Davida

Ovaj vikend su u Banja Luci održani mirni prosvjedi građana koji traže „pravdu za Davida", 21-godišnjeg mladića nestalog 18. ožujka 2018., čije je tijelo pronađeno šest dana poslije. Prema objavljenim rezultatima istrage David se utopio u rijeci Crkvena, ,međutim obitelj, kao brojni građani ove države sumnjaju da je ubijen. 

Veći dio javnosti smatra da se ubojice štite, a na Facebook stranici Pravda za Davida sve vezano za ovaj slučaj prati oko 80 000 ljudi. Na toj stranici se, uz mnogobrojne riječi podrške, mogu naći i neki od mogućih dokaza, snimci iz dvorišta kuće u kojoj je boravio, fotografije tijela na kojemu su vidljive povrede od premlaćivanja , te policijski izvještaji koji se ne podudaraju i nešto što je iznenadilo sve, novi snimak od noći kada je David nestao, koji se pojavio tek danas.

Davidov otac je u vrlo emotivnom govoru na skupu koji se održavao na Trgu Krajine, a kojem su nazočile tisuće ljudi, još jednom naglasio da će istrajati u borbi za istinu, te je zatražio od vlasti da pronađu i kazne ubojice, ali i one koje smatra suučesnicima u zločinu i to imenom i prezimenom: Filip Ćulum, Đorđe Rađen, ukućani iz kuće u ulici Velibora Janjetovića, Željko Karan, Dragan Lukač, Darko Ćulum, Dalibor Vrećo i Darko Ilić.

Obitelj, prijatelji, te pojedini novinari kažu da već posjeduju važne informacije vezane za slučaj, te da i sami provode istragu.

Slađana Galić iz Fojnice također je bila na ovom skupu, kaže da slučaj prati od samoga početka, te da je njena dužnost kao građanke i majke sina istih godina da stane na stranu istine i pravde.

Podršku Dragičevićima pružili su i građani drugih gradova BiH koji su željeli poslati poruku da ovo nije problem jedne obitelji i jednoga grada, nego svih nas, a nekoliko autobusa koji su prevozili građane koji su željeli nazočiti skupu, zaustavljeni su još na samom ulazu u Banja Luku.

Davidov otac Davor napomenuo je i za slučaj Dženana Memića iz Sarajeva, za kojeg se također smatra da je mučki ubijen, te da su uzajamna podrška jedni drugima.

U Banja Luci, kao i Sarajevu, još uvijek je velik broj neriješenih ubojstava, o kojima se u javnosti ne priča.


Zanimljivo je i da su gledatelji izgubili televizijski signal tijekom prikazivanja emisije o ovom slučaju, na BN televiziji, te su korisnici MTL mreže izgubili svoj signal tijekom prosvjeda i samim time mogućnost emitiranja uživo na društvenim mrežama, no rekli su da ih to neće spriječiti. Nastavljaju se svakodnevna okupljanja.

Piše: Ivana Cvjetković

Komentari
Broj komentara:0