Vidite prvi

MINISTRICA OBRANE BIH

Pendeš predstavila publikaciju 'Dvije godine uspjeha i napretka'

Autor:Prvi.tv
Objava:21.4.2017. 14:42
Pendeš predstavila publikaciju 'Dvije godine uspjeha i napretka'
Učitavanje medija preglednika ...

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš danas je u Sarajevu prezentirala publikaciju "Dvije godine uspjeha i napretka" u kojoj je predstavljeno sve ono što je urađeno na europskom i euroatlantskom putu te kako se situacija u Oružanim snagama BiH popravila.

 
Dodala je da je u publikaciji akcent stavljen na glavne aktivnosti Ministarstva obrane (MO) i Oružanih snaga (OS) BiH, kao što su obrana zemlje, sudjelovanje u mirovnim misijama, odgovor na prirodne katastrofe i nesreće te deminiranje, u čemu MO i OS imaju aktivno sudjelovanje.

- Poseban fokus smo stavili na sudjelovanje u mirovnim misijama i uskoro će biti potvrđena odluka Predsjedništva BiH o sudjelovanju u Centralnoj Africi zajedno s europskim snagama - najavila je Pendeš. 

Istakla je da je misija s EU jako bitna i iz političkih razloga, jer prioritet BiH jeste da bude dio EU. 

U Publikaciji se između ostalog navodi da je u protekle dvije godine u vojnu službu primljeno 715 osoba, da je raznim metodama riješeno više od 5.000 tona streljiva te da su OSBiH tijekom 2015. i 2016. godine deminirale više od pet milijardi kvadratnih metara kontaminiranih područja.

Komentari
Broj komentara:0