Vidite prvi

banja luka

Osim Nobila, i ostali odvjetnici napustili oca pokojnog Davida

Autor:Prvi.tv
Objava:10.11.2018. 14:33
Osim Nobila, i ostali odvjetnici napustili oca pokojnog Davida
Učitavanje medija preglednika ...

 Nakon posjeta odvjetničkog tima Okružnom javnom tužiteljstvu u Banja Luci jedino je Ifet Feraget potvrdio da će nastaviti zastupati Davora Dragičevića... 

Da su se razišli u stavovima s Davorom Dragičevićem, ocem stradalog mladića i da raniji četveročlani odvjetnički tim formiran u kolovozu u ovom slučaju više se postoji, potvrdio je za mondo.ba odvjetnik Duško Tomić, koji je s kolegom iz Hrvatske Antom Nobilom napustio sastanak s Davorom Dragičevićem. "Više nisam šef odvjetničkog tima Davora Dragičevića. Tim više ne postoji jer su naši stavovi različiti", kazao je Tomić.

Nakon posjeta odvjetničkog tima Okružnom javnom tužiteljstvu u Banja Luci jedino je Ifet Feraget potvrdio da će nastaviti zastupati Davora Dragičevića, Davidovog oca. "Od početka sam uz Davora. Nemam nikakvo mišljenje o onome o čemu ne postoje svi dokazi. Dogodilo se ubojstvo. O detaljima nakon što Tužiteljstvo predstavi sve dokaze. Ostajem Davorov i Suzanin odvjetnik", izjavio je Feraget. Davor Dragičević i dalje tvrdi da je "vrh Republike Srpske i Tužiteljstva umiješan u ubojstvo njegovog sina". "Zahvaljujem se ostalim članovima koji nisu ništa učinili. Nisu me slušali", rekao je dodajući da ima povjerenje u Ifeta Ferageta.

Obitelj Davida Dragičevića tvrdi da je on ubijen, dok je iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka rečeno kako postoji sumnja da je Dragičević ubijen, odnosno da je 18. ožujka, nakon fizičkog sukoba s dvoje ili troje ljudi, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem. Nobilo: Nisu ga ni silovali ni masakrirali Nobilo je za Federalnu televiziju iz Sarajeva u petak navečer ustvrdio kako su političari, ne navodeći o kojima je riječ, manipulirali njegovim ocem Davorom kako bi u javnosti konstruirali krivi dojam te je odbacio bilo kakvu povezanost vlasti Republike Srpske s ubojstvom i zataškavanjem tog slučaja.

- Otac Davor Dragičević je očajan čovjek. Sve mu opraštam i sve ga razumijem. Njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmjeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutarnjih poslova to zapovjedio. Ništa to nije istina, rekao je Nobilo. Odvjetničkom timu u kojemu je bio Nobilo su policija i tužiteljstvo u Republici Srpskoj potpuno omogućili pristup istrazi. Istodobno u dijelu medija bliskih oporbi u Republici Srpskoj tvrdilo se kako je David Dragičević, čije je tijelo pronađeno u rijeci u središtu Banja Luke najprije silovan, višestruko zlostavljan i ubijen u prostorijama policije, te da su vlasti, uključujući čak i predsjednika Milorada Dodika zataškavali ovaj slučaj.

- Mogu zasigurno reći - nitko ga nije silovao. Nitko ga nije masakrirao. Nije ubijen u zgradi MUP-a. Nije urota policijsko-tužiteljskih tijela da bi se ubio 21-godišnji dječak. To nije istina, rekao je Nobilo.

- 24sata.hr

Komentari
Broj komentara:0