Vidite prvi

u sklopu projekta UNDP

Osigurana dodatna sredstva za obnovu škole u Domanovićima

Autor:Prvi.tv
Objava:13.9.2017. 16:01
Osigurana dodatna sredstva za obnovu škole u Domanovićima
Učitavanje medija preglednika ...
Foto 03Foto 02Foto 01

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije, dr.sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa i dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina, danas su, u sklopu projekta UNDP-a ''Zeleni ekonomski razvitak'', potpisali aneks na Sporazum o sufinanciranju obnove Osnovne škole u Domanovićima.

Kako je nakon potpisivanja istaknuto, Vlada će, uz do sada uloženih 200.000 KM osigurati i dodatnih 220.000 KM, što uz sredstva UNDP-a u iznosu od 90.500 KM čini ukupnu vrijednost projekta od 510.500 KM.  

''I ovom prigodom izražavam spremnost Vlade da u partnerskom odnosu s UNDP-om nastavimo suradnju na realiziranju ovoga i sličnih projekata kako bismo što više škola i drugih javnih ustanova adekvatno prilagodili potrebama naših građana, te ujedno bili maksimalno uključeni u poboljšanje energetske učinkovitosti i očuvanja okoliša'', kazao  je predsjednik Herceg, dodavši kako je obrazovanje i stvaranje boljih uvjeta za obrazovanje u samom vrhu prioriteta rada Vlade.

Također, podsjetio je na značajna ulaganja Vlade u obnovu i utopljavanje javnih objekata, posebice desetak škola, za što je u zadnje dvije godine uloženo oko 10 milijuna KM  proračunskih, donatorskih i kreditnih sredstava.

Načelnik Vidić zahvalio je Vladi na svemu što čini na poboljšanju uvjeta u obrazovanju, ističući primjer srednje škole u Čapljini koja je obnovljena sredstvima Vlade kroz projekt energetske učinkovitosti. 

Nakon potpisivanja Sporazuma, predsjednik Herceg i ministar Hadžović obišli su O.Š. Domanovići.

„Do sada je obnovljena fasada,  krov i otvori, a od sredstava koja smo danas osigurali  riješit će se grijanje i unutarnje uređenje škole. Vjerujem u to kako ćemo u što skorije vrijeme naći i sredstva za izgradnju nove školske sportske dvorane", kazao je ministar Hadžović.

Komentari
Broj komentara:0