Vidite prvi

SARAJEVO

Održana 39. redovita sjednica Predsjedništva BiH

Autor:Prvi.tv
Objava:13.9.2017. 20:58
Održana 39. redovita sjednica Predsjedništva BiH
Učitavanje medija preglednika ...

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo Odluku o prihvaćanju Ugovora o osnivanju Transportne zajednice između Europske unije i strana potpisnica iz jugoistočne Europe (Republika Albanija, Bosna i Hercegovina, Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, Crna Gora, Republika Srbija i Kosovo).

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je zaključilo da će koordinaciju po pitanju sudjelovanja Bosne i  Hercegovine u okviru Transportne zajednice, te zauzimanje stavova i predstavljanje  dogovoriti nadležna ministarstva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srpske, sukladno ustavnim nadležnostima i odredbama koje proizilaze iz Ugovora o Transportnoj zajednici.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je primilo k znanju Izvješće Vijeća ministara o aktivnostima u okviru procesa europskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obveze u vezi s pripremom odgovora na Upitnik Europske komisije. Zadužuje se Vijeće ministara BiH da u suradnji s Vladom Republike Srpske, Vladom Federacije BiH, vladama kantona i Vladom Brčko Distrikta poduzme sve nužne aktivnosti u cilju što žurnije dostave odgovora iz točke 1. Upitnika Europske komisije.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju financijska izvješća Centralne banke Bosne i Hercegovine na dan 30. 6. 2017. godine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo odluke kojima se  odobrava zaključivanje:

-Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore o suradnji u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja,

-Sporazuma o projektu tehničke suradnje „Jačanje kapaciteta za upravljanje i smanjenje rizika od katastrofe i uvođenje praksi prilagodbe  klimatskim promjenama u sektoru poljoprivrede na zapadnom Balkanu".

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je dalo odobrenje za zaključivanje:

-Memoranduma o razumijevanju o znanstvenoj i tehnološkoj suradnji između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva znanosti i tehnologije Islamske Republike Pakistan.

-Izvršnog programa kulturne suradnje između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva kulture Narodne Republike Kine za razdoblje 2018. - 2021. godina.

 

Komentari
Broj komentara:0