Vidite prvi

MILORAD DODIK

Neusvajanjem zakona o trošarinama ugrožen aranžman s MMF-om

Autor:Prvi.tv
Objava:21.4.2017. 14:00
Neusvajanjem zakona o trošarinama ugrožen aranžman s MMF-om
Učitavanje medija preglednika ...

Predsjednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je danas da je neusvajanjem zakona o trošarinama u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ugrožen kreditni aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), koji je trebalo dodatno da stabilizuje financijsku situaciju u tom bh. entitetu, prenosi Fena.

 
Rekao je da je usvajanje zakona o trošarinama trebalo da osigura dodatnih 25 milijuna maraka za izgradnju, modernizaciju regionalnih i magistralnih puteva u RS-u. 

Po njegovim riječima, i da je usvojen taj zakon, gorivo u BiH i dalje bi bilo najjeftinije u regiji, ali bi bila osigurana sredstva koja bi poboljšala rad nekoliko sektora, a istovremeno ne bi bilo dodatnih opterećenja za poljoprivrednike. 

Potvrdio je da ga je jučer, tijekom zasjedanja Zastupničkog doma parlamenta BiH, telefonom pozvao bošnjački član Predsjedništva i lider SDA Bakir Izetbegović, tražeći od njega da SNSD podrži neke zaključke SDA. 

- Bakir Izetbegović me jučer zvao, pokušao je doći do nekog rješenja. Tražio je da SNSD glasa za neke zaključke. Rekao sam mu da ne može. Ne pada mi na pamet  spašavati Bakira i SDA- kazao je Dodik na konferenciji za novinare. 

Predsjednik RS-a je istakao da je taj entitet ispunio sve svoje obaveze iz Reformske agende i da u vezi s usvajanjem reformskih zakona nije pravio nikakve dogovore s političkim strankama iz FBiH, a posebno ne sa strankama iz RS-a. 

Ocijenio je da Predsjedništvo BiH nije trebalo potpisati  Reformsku agendu, ako nije postojala spremnost onih koji su je usvojili da je i provedu.

Komentari
Broj komentara:0