Vidite prvi

LANA PRLIĆ

Nećakinja Jadranka Prlića odabrala SDP ispred svoje krvi

Autor:Prvi.tv
Objava:30.11.2017. 13:31
Nećakinja Jadranka Prlića odabrala SDP ispred svoje krvi
Učitavanje medija preglednika ...
3
foto

Mostarka Lana Prlić najmlađa je visoka stranačka dužnosnica u Bosni i Hercegovini i čitavoj regiji. Kada je u prosincu 2014. godine izabrana za potpredsjednicu SDP-a BiH, bila joj je tek 21 godina. Prethodno je odradila četiri godine stranačkog staža.

Nećakinja Jadranka Prlića komentirala je jučerašnju presudu Haškog suda hrvatskoj šestorki. Svojim statusom na FaceBook profilu šokirala je hrvatski narod i sve one koji su se borili za njegovu opstojnost. 

Javno je odabrala SDP BiH umjesto svoje obitelji koju je dobila po rođenju. Ni u jednom trenutku ne spomenuvši žrtvu koju je njen stric napravio za hrvatski narod, narod za koji se on borio tijekom cijelog domovinskog rata. Rat u kojem je svojim životom branio nas i pokušavao da nas obrani baš od onih za koje ona trenutno radi. 

"Kao socijaldemokratkinja duboko žalim za svakom žrtvom koja je patila zbog djelovanja Herceg-Bosne. Svojim političkim angažmanom godinama pokazujem kako vidim BiH, njenu prošlost, a za mene još bitniju budućnost.
Budućnost u kojoj ćemo prije svega biti građani i građanke, komšije i susjedi, iznad i ispred svega ljudi. Budućnost koja će biti temeljena na pomirenju, poštovanju i izgradnji zajedničkih vrijednosti i zajedničke Bosne i Hercegovine.
Poštujem i uvažavam osuđujuću presudu Suda u Haagu,
U životu imamo više obitelji. Dijele se na onu obitelj koju biramo i onu u kojoj smo se rodili. Socijaldemokratska partija BiH moja je obitelj koju sam ja izabrala još 2010. godine, kao aktivistica sa željom da doprinesem izgradnji jedinstvenog Mostara i jedinstvene Bosne i Hercegovine. U isto vrijeme ne mogu i ne želim pobjeći od obitelji čije prezime nosim od godine 1993. kada sam i rođena. Svi moraju preuzeti odgovornost za svoja djela i nedjela.
Zamolila bih sve političare, utjecajne osobe bosanskohercegovačkog društva, kao i susjedne nam Hrvatske, kao mlada osoba, kao socijaldemokrata, kao osoba koja je odlučila ostati boriti se u ovoj napaćenoj državi, da nas poštede izjava koje su populističke i služe samo za prikupljanje jeftinih političkih poena na ovoj presudi.
Zamolila bih vas da poštujete Sud, te prije svega žrtve i njihove porodice koje su patile i pate dugi niz godina. Ako smijem biti sebična zamolila bih vas da zbog mene i moje generacije budete odgovorni i da nam ne odmažete u stvaranju bolje budućnosti, jer prošlost ne možemo učiniti boljom."

Komentari
Broj komentara:3