Vidite prvi

mostar

Na jednom katu “Staklene banke” u Mostaru bit će čak 25 ureda

Autor:Prvi.tv
Objava:9.8.2018. 18:05
Na jednom katu “Staklene banke” u Mostaru bit će čak 25 ureda
Učitavanje medija preglednika ...

Sektor za cestovni promet, Sektor željezničkog, vodnog i kombiniranoga prometa, Sektor financijsko-ekonomskih poslova, Sektor pravnih i općih poslova, Sektor cestovne infrastrukture, Sektor za planiranje projektima, Odjel elektroničke komunikacije, Ministarstvo prometa i veza Federacije, šefovi, pomoćnici ministra, šefovi ureda... smjestit će se na četvrtom katu "Staklene banke".

Ako je vjerovati rasporedu koji se pojavio na internetu, na jednom katu bit će 25 ureda te prostorije za sastanke. Inače, "Staklena banka", koja se ovih dana više spominje kao opasna turistička destinacija u Mostaru, još uvijek čeka obnovu i pripremu da se federalne institucije presele pod jedan krov u Mostaru. Zgradu, koja nikada nije bila u potpunosti u funkciji, Vlada Federacije kupila je od Gospodarske banke d. d. Mostar u likvidaciji za 5,990.000 KM. Premještanjem institucija u tu zgradu Vlada FBiH bi, prema procjenama, mogla uštedjeti oko 750 tisuća KM godišnje.

U obnovu bi trebalo uložiti gotovo 10 milijuna KM, a neki su stručnjaci rekli kako zgrada nije u dobrom stanju jer je nakon godina "mirovanja" materijal "nagrižen", a objavljen je i znanstveni rad koji, uz to, tvrdi i da je upitna statika zgrade. Tako je u analizi Građevinskog fakulteta navedeno kako je zgrada u lošem stanju te da su "svi stupovi u konstrukciji armirani poprečnom armaturom koja ni u kojem slučaju ne zadovoljava". U ožujku ove godine počelo je čišćenje unutrašnjosti zgrade, koja je godinama služila za odlaganje otpada te kao dom beskućnicima i skrovište ovisnicima.

Ranije najave iz Vlade Federacije govorile su kako će "Staklena banka" biti obnovljena do kraja ove godine, ali sada je jasno kako taj rok neće biti poštovan. Obnova i opremanje zgrade očito je posao kojim će se morati baviti nova Vlada Federacije BiH koja treba doći nakon listopadskih izbora u BiH.

vecernji.ba

Komentari
Broj komentara:0