Vidite prvi

DAN ŽALOSTI U MOSTARU I HNŽ-u

Mostarci se na komemoraciji oprostili od svojih pet nastradalih sugrađana

Autor:Prvi.tv
Objava:16.5.2017. 14:28
Mostarci se na komemoraciji oprostili od svojih pet nastradalih sugrađana
Učitavanje medija preglednika ...
Foto8Foto7Foto6Foto5Foto4Foto3Foto2Foto1Foto

Komemoracijom u dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, Mostar se oprostio od pet svojih sugrađana tragično nastradalih u zrakoplovnoj nesreći.

Neutješne obitelji i rodbina poginulih, školske kolege nastradalih osnovnoškolaca, veliki broj građana Mostara, sjedočili su tužnom skupu kakav se ne pamti u gradu na Neretvi.

Luka i Lana Lovrić, Arman Hadžiomerović, Ivan Karačić i Muhamed Sipović, kako se čulo, fizički su nas napustili u subotu, ali u mislima ovog Grada živjet će vječno.

"Subota nije trebala biti takva, drukčije smo je planirali", kazao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

"Danas je Mostar obavijen tugom, uistinu teško je reći bilo što što bi umanjilo bol koju osjećamo. Mi ispred Grada Mostara pokušavamo organizirati dostojanstven ispraćaj, u bolu i tuzi, te koliko je to moguće pomognemo obiteljima da svoju bol lakše prebrode", kazao je vidno potreseni gradonačelnik Mostara.

"Mostar je grad zrakoplovstva, grad u kom se leti više od 110 godina, u kojem su se proizvodili zrakoplovi, školovali piloti, u kojem aero klub postoji 68 godina i, nažalost, grad koji ne pamti ovakvu nesreću", kazao je, među ostalim, Jurica Kolobarić, predsjednik Aero kluba Mostar.

Posebno je bio dirljiv oproštaj Josipa Kolobare, učenika Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića, školskog kolege Lane i Luke.

"Loše vijesti ne biraju, ni mjesto, ni osobu, ni vrijeme, ponekad dolaze očekivano, vrlo često iznenada, ali gubitak dragih osoba ostavlja zauvijek dubok i bolan trag. U subotu nas je napustilo dvoje naše djece, dvoje naših učenika, prijatelja, dva naša ponosa, potraživši mjesto primjerenije anđelima. Dragi Lana i Luka, vaš odlazak slomio je hiljade srca, ali ja znam da ovo nije zbogom, ovo je samo doviđenja", kazao je Josip.

Džemal Juklo, direktor škole koji je pohađao mladi Arman, drhtavim glasom pgovorio je o veselom licu Osnovne škole Zalik, nezamjenjivom dijelu svih školskih aktivnosti.

"Govoriti o Armanu, našem učeniku, kao posljednji pozdrav, je nemoguće, iako je pero za njegove rezultate nažalost ovih dana stalo. Ipak, blagi osmjeh ostaje, za kratko nas je razdoblje Arman zadužio zato što je bio učenik na koga su svi računali. Arman je bio glumac koji obećava, maneken koji nije trebao učiti korake, nogometaš na koga je Velež računao", kazao je direktor Juklo.

Aida Kajan, iz Udruženja Naša djeca, kao i socijalne ustanove Kuće na pola puta, govorila je o Ivanu Karačiću, koji je bio dio kolekiva tih institucija.

"Ivan je bio više od zamjenskog oca djeci bez roditeljskog staranja, davao je nadu u bolje sutra djeci, bio je svjetlo koje je najljepšom bojom osvjetlavalo put, uvijek je imao pozitivno mišljenje. Od Ivana se danas ne želimo oprostiti, jer oprostiti bi značilo i zaboraviti, njegov lik zauvjek će živjeti u nama, a njegova plemenita djela biti primjer doboročinstva kojeg ćemo slijediti", kazala je Aida Kajan uz citat pjesnika Maka Dizdara.

Podsjetimo, pokop i ispraćaj Lane i Luke Lovrić, započinje u utorak 16. svibnja u 17.00 sati, dok će Arman Hadžiomerović biti pokopan na groblju Sutina. Prijevoz je organiziran ispred OŠ Zalik, a polazak je najavljen za 16:15 sati.

U Kosači je postavljena i knjiga žalosti u koju su se, uz gradonačelnika Ljubu Bešlića i direktora međunarodne Zračne luke Mostar Marina Raspudića, upisali i brojni građani gada Mostara.

Komentari
Broj komentara:0