Vidite prvi

bih

Ministarstvo prosvjete HNŽ-a osuđuje svaki oblik nasilja nad nastavnicima

Autor:Prvi.tv
Objava:20.11.2018. 15:16
Ministarstvo prosvjete HNŽ-a osuđuje svaki oblik nasilja nad nastavnicima
Učitavanje medija preglednika ...

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a osudilo je pojavu incidenata i različitih oblika nasilja nad učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ostalim uposlenicima unutar odgojno-obrazovnih institucija u Hercegovačko- neretvanskoj županiji te smatra nedopustivim svaki oblik nepoštivanja, maltretiranja, verbalnog i fizičkog nasilja nad prosvjetnim radnicima.

Učitelji kroz cijeli radni vijek svakodnevno ulažu veliki trud u razvijanje kompetencija i educiranje svojih učenika, konstantno radeći na unaprjeđivanju plemenite nastavničke profesije, a sve u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja i stvaranja prosperitetnih generacija.

S tim u vezi, učiteljska profesija zaslužuje veliki respekt roditelja i društva u cjelini, kojeg nažalost u današnjici manjka, priopćili su iz spomenutog ministarstva.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a daje punu potporu svim uposlenim u odgojno-obrazovnim institucijama da svoj rad obnašaju u uvjetima koji ni u kojem segmentu ne narušavaju njihovu sigurnost, dignitet, autoritet i odvijanje nastavnog procesa i rada.

Ministarstvo je također uputilo apel svim nadležnim institucijama i cjelokupnoj javnosti da zajedno jačaju i efikasnim mjerama zaštite nastavničku profesiju, koja predstavlja stup svakog demokratskog društva. 

Komentari
Broj komentara:0