Vidite prvi

prvi digitalni samit

Ministar Jusko sa komesarkom Gabriel razgovarao o ukidanju rominga za BiH

Autor:Prvi.tv
Objava:19.4.2018. 16:02
Ministar Jusko sa komesarkom Gabriel razgovarao o ukidanju rominga za BiH
Učitavanje medija preglednika ...

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko prisustvovao je Prvom digitalnom samitu zemalja zapadnog Balkana koji se održava u Skoplju na temu „Integracija šest zapadnobalkanskih zemalja na paneuropsko digitalno tržište".

U okviru Samita, ministar Jusko je održao sastanak sa europskom komesarkom za digitalno društvo i ekonomiju Mariyaom Gabriel sa kojom je razgovarao o napretku BiH na izradi Okvirne strategije razvoja širokopojasnog pristupa u BiH.
Ministar Jusko informirao je komesarku Gabriel da je izrada ove strategije u završnoj fazi, odnosno da se trenutno radi na Nacrtu odluke o raspisivanju javnog poziva za dodjelu LTE licence za spektre 800, 900, 1800, 2100 i 2600 MHz.

„Bosna i Hercegovina je zainteresirana za projekte i inicijative koje komesarka Gabriel predstavlja i radi na Balkanu, kao što su Wifi4all i CodeWeek inicijativa. Naša želja je da sudjelujemo u ovim projektima koji bi poboljšali digitalnu integraciju Bosne i Hercegovine u
regionu i EU", istakao je ministar Jusko. U razgovoru sa komesarkom Gabriel ministar Jusko je naglasio zainteresiranost BiH da cijene
rominga za bh. građane prema EU budu ukinute, isto kao što je to u zemljama EU, dodajući da u tom procesu treba prvo imati jasne analize kao i financijske i tehničke pretpostavke o posljedicama po telekom operatere u BiH.

Komesarka Gabriel je naglasila da BiH ima potpunu podršku njenog kabineta, pozdravljajući inicijativu ministra Juska za još jačom suradnjom. Samit se održava u organizaciji makedonske vlade i Vijeća za regionalnu suradnju, a u suradnji sa ostalim vladama zemalja zapadnog Balkana, Europskom komisijom i njemačkim Federalnim ministarstvom ekonomskih poslova i energetike.

Komentari
Broj komentara:0