Vidite prvi

MOSTAR

Mikulić: Nudimo usluge koje nema ni jedan drugi studentski centar u regiji

Autor:Prvi.tv
Objava:14.6.2018. 11:21
Mikulić: Nudimo usluge koje nema ni jedan drugi studentski centar u regiji
Učitavanje medija preglednika ...

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru najuspješnija je institucija ovakvog tipa u državi. Centar je pod vodstvom Dragana Mikulića i njegova tima doživio preporod i umjesto loših uvjeta za studente i neredovitih plaća radnicima danas se govori o postavljanju klima i hladnjaka u studentske sobe.

Uskoro će biti raspisan natječaj za prijam studenata u idućoj akademskoj godini. Cijena koju studenti plaćaju za osnovnu sobu iznosi 156 KM, za sobu s hladnjakom 159 KM te sobu za hladnjakom i klima-uređajem 165 KM. U navedenu cijenu studentima je uključeno također: tri obroka dnevno, topla voda i grijanje 24/7, internetski i kabelski priključak te pokrivenost wi-fi mrežom u svim zajedničkim prostorijama.

Osim navedenih osnovnih usluga Studentski centar na raspolaganju studentima nudi i dvije prostrane čitaonice za učenje, fitnes centar, amfiteatar na otvorenom, elektronički studentski portal na kojem rade studenti, student-servis koji godišnje zapošljava više od 4000 studenata, tečajeve stranih jezika te niz edukativnih radionica tijekom akademskih godina.

Vrhunska ustanova

Smatram kako smo izgradili vrhunsku ustanovu za studente i osigurali im stabilno i mirno okruženje i sasvim sigurno ponudili usluge koje ni jedan studentski centar u regiji nema. Iznimno je teško voditi ustanovu jer svakog dana uvodimo nove projekte, a podršku ne dobivamo od nadležnih institucija. Ipak, nemamo namjeru odustati i već od rujna naši studenti imat će nove opremljene smještajne jedinice, kazao je Dragan Mikulić, ravnatelj Studentskog centra, te dodao kako se radi o opremanju svih smještajnih jedinica hladnjacima, a kroz novu akademsku godinu opremit će se i sve ostale jedinice klima-uređajima.

Kako ističe Mikulić, plan je bio u rujnu jedinice opremiti klima-uređajima, no zbog neplaćanja određenih županija nisu se pronašla sredstva za ovaj dio opremanja soba. Studentski centar Mostar intenzivno radi na umrežavanju s drugim studentskim centrima pa je tako u listopadu 2017. potpisao sporazum o suradnji sa SC Zagreb, a u listopadu 2018. u realizaciju će se provesti i potpisivanje sporazuma i sa Studentskim centrom Zadar.

Krajnji cilj je stvoriti mrežu sa svim regionalnim centrima kroz projekte razmjene studenata, iskustava i zajedničkih projekata, poručio je Mikulić za Večernji list.

Pojedinci stvaraju probleme

Bolna točka godinama Studentskom centru su neplaćanja subvencija pojedinih županija i, nažalost, stanje se nije promijenilo, no SC Mostar na čelu s ravnateljem Mikulićem ne želi dopustiti propast centra zbog neodgovornosti pojedinaca i nizom vanjskih aktivnosti kao što su isporuka obroka drugim institucijama i školama osigurava minimalna sredstva za likvidnost. Apliciranjem niza projekata višim razinama vlasti i kod stranih organizacija SC Mostar osigurava sredstva za nove iskorake.

Jedna od najljepših mostarskih priča je ona o sportskim uspjesima klubova koje je osnovao Studentski centar. Njega danas krase dva premijerligaška kluba, Studentski košarkaški klub Student i Studentski odbojkaški klub Mostar.

Uz njih početkom godine pokreću se još dva borilačka kluba – Kickboxing klub Eagles SCM i Taekwondo klub Student koji samo nakon 6 mjeseci nastupanja na najznačajnijim natjecanjima broje 10 državnih prvaka u raznim kategorijama.

Komentari
Broj komentara:0