Vidite prvi

PREDSJEDNIK HSS-A BIH I ČLAN PHNS-A

Mario Karamatić: "Inzko provodi unitarističku politiku Sarajeva"

Autor:Prvi.tv
Objava:19.5.2017. 13:47
Mario Karamatić: Inzko provodi unitarističku politiku Sarajeva
Učitavanje medija preglednika ...

Na novo, 51. izvješće visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka koji je podnio Vijeću sigurnosti UN-a reagirao je predsjednik HSS-a i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine Mario Karamatić.

"U Federaciji, hrvatske stranke nastavljaju se zalagati za "federalizaciju" Bosne i Hercegovine, što sve više implicira daljnje etničke podjele zemlje na tri ili četiri "federalne jedinice", jedna od kojih bi imala hrvatsku većinu", konstatirao je, među ostalim, Inzko u iscrpnom izvješću o Bosni i Hercegovini.

Karamatić, koji je i zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, oštro je reagirao na Inzkove ocjene.

"Teze gospodina Inzka su apsolutno očekivane s obzirom da on već godinama pokušava provoditi unitarističku politiku koju zagovara dio političkoga Sarajeva i apsolutno očekivano ako imamo u vidu da je, u posljednjih devet godina, Saudijska Arabija OHR-u uplatila više od 600 tisuća KM. Gospodinu Inzku bi bilo dobro da nastavi spavati kao što je spavao dosad, njegove teze nemaju apsolutno nikakvog smisla. Osvrće se i na posljednje zasjedanje Hrvatskog Narodnog Sabora iako na HNS-u nije postojala nikakva izjava koja u bilo kojem kontekstu dovodi u pitanje suverenitet i cjelovitost BiH. Gospodin Inzko je jedan mali smiješni lik koji će za 10 ćevapa u pola somuna s lukom namlatiti što vam Bog hoće. Otprilike, to je moje mišljenje o njemu", kazao je Karamatić, piše Večernji list BiH.

Komentari
Broj komentara:0