Vidite prvi

JOš NEMA SREDIšNJEG REGISTRA NESTALIH

Marin Brkić: Nezadovoljni smo radom Instituta za nestale osobe BiH

Autor:Prvi.tv
Objava:21.4.2017. 18:14
Marin Brkić: Nezadovoljni smo radom Instituta za nestale osobe BiH
Učitavanje medija preglednika ...

Marin Brkić, predsjednik Udruge obitelji nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Hrvata Brčko distrikta i prvi dopredsjednik i član Upravnog odbora Regionalne koordinacije udruženja obitelji nestalih osoba s područja bivše Jugoslavije, kazao je kako su članovi udruge na čijem je čelu, kao i koordinacije nezadovoljni radom Instituta za nestale osobe BiH.

"Upravni odbor Instituta se devet godina nije mijenjao. Tamo su ljudi koji nemaju veze s nestalima i nisu izgubili nikoga. Njihov mandat je istekao prije pet godina, a oni su još uvijek članovi Upravnog odbora", istaknuo je Brkić.

Naglasio je kako osobe u Institutu koje se bave pitanjima nestalih ne bi smjeli biti politički aktivni, niti bi trebali biti upleteni u politiku.

Ocijenio je kako Savjetodavni odbor pri Institutu, čiji je inače član, nema nikakvih ingerencija u djelovanju Instituta i da postoji samo radi forme.

"Neprihvatljivo je da dvadeset i više godina nakon rata, još uvijek nemamo središnji registar nestalih osoba i da isti  nije verificiran. Sve su to problemi koji koče rad i pronalazak nestalih osoba a zbog kojih najviše ispaštaju obitelji nestalih", zaključio je Brkić.

Komentari
Broj komentara:0