Vidite prvi

BiH

Krišto: Osigurati ravnopravnost naroda

Autor:Prvi.tv
Objava:6.12.2018. 15:15
Krišto: Osigurati ravnopravnost naroda
Učitavanje medija preglednika ...

Novoizabrana predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH) pozvala je danas da se radi na osiguranju ravnopravnosti za sve narode u BiH jer smatra da bez toga ne može biti istinskog napretka države.

Na pitanje novinara da li izbor članova Kolegija Doma, u koji su osim Krišto izabrani još i Denis Zvizdić (Stranka demokratske akcije - SDA) i Nebojša Radmanović (Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD), znači da je usuglašena parlamentarna većina, Krišto nije mogla jasno odgovoriti.

Krišto, koja je u prethodnom sazivu parlamenta također bila članica Kolegija Doma, dodala je da će za formiranje izvršnih vlasti uslijediti dogovori političkih partija oko programa budućeg djelovanja i od toga će zavisiti kako će izgledati nova parlamentarna većina.

- Ovakav izbor jeste naznaka te većine, ali o tome će govoriti predsjednici političkih stranaka koji su dobili povjerenje od naroda - pojasnila je.

Izborom članova Komisije za imenovanje Vijeća ministara, potvrdila je da su napravljene pretpostavke da se i taj posao obavi uz poštovanje propisanih rokova.

Komentari
Broj komentara:0