Vidite prvi

prijetnje hrvatskoj

Komšić: "Ako budu bahati i arogantni, gazeći naše interese, tužba će biti izlaz"

Autor:Prvi.tv
Objava:11.10.2018. 13:11
Komšić: Ako budu bahati i arogantni, gazeći naše interese, tužba će biti izlaz
Učitavanje medija preglednika ...

Novi član Predsjedništva BiH Željko Komšić u intervjuu u Pressingu na N1 televiziji rekao je da će do tužbe protiv Hrvatske zbog Pelješkog mosta doći ako bude bahata, arogantna i gazila interese BiH, piše N1.

Komšić smatra da je moguća tužba zbog načina povlačenja granice, budući da Pelješki most ide preko mora Bosne i Hercegovine.

"Možemo je tužiti zbog načina kako su povukli granicu. Pelješki most, u pitanju je morska granica BiH, koju su potpisali Tuđman i Izetbegović, koja je napravljena i potpisana u skladu sa svim normama i pravima mora. Što je problem kod granice i mosta? Hrvatska nam osporava vrh poluotoka Klek, a priznala je naš, a jest naš, morska granica u tom slučaju prati obrise vrha poluotoka Klek. Tada most koji pravi Hrvatska ide preko našeg mora. U tome je problem", tvrdi Komšić.

Bit će posla za tužiteljstvo?

Budući da određenih papira nema u ministarstvu BiH, Komšić je, također, rekao da je potrebno raščistiti tko je o čemu pregovarao s Hrvatskom i njezinim resornim ministrom. Vjeruje da će biti posla za tužiteljstvo i SIPU.

"Moraju nam priznati pravo na morsku granicu, moraju nam dopustiti izlaz do otvorenog mora i međunarodnih voda. Ne tražimo kruha preko pogače. Ako budu nastupali arogantno i bahato, gazeći naše interese, tužba je jedan od izlaza", izjavio je Komšić koji je dodao da je to moguće zato što je Hrvatska povukla svoju morsku granicu na nedopušten način.

 

Komentari
Broj komentara:0