Vidite prvi

PRVA SLUŽBENA POSJETA

Kolinda Grabar Kitarović sutra u posjeti BiH

Autor:Prvi.tv
Objava:2.3.2015. 10:04
Kolinda Grabar Kitarović sutra u posjeti BiH
Učitavanje medija preglednika ...

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović doputovat će u utorak, 3. ožujka, u Bosnu i Hercegovinu u prvu službenu posjetu nakon što je izabrana za predsjednicu.

Kako je najavljeno iz Ureda predsjednice Hrvatske ovom posjetom Grabar-Kitarović želi simbolično podržati put BiH ka Europskoj uniji te doprinijeti jednakopravnost Hrvata koji žive u BiH.

Prvu službenu posjetu Grabar-Kitarović će početi sastankom s članovima Predsjedništva BiH u Sarajevu, predsjedavajućim Mladenom Ivanićem i članovima Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u okviru ove posjete razgovarat će sa članovima kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (Šefik Džaferović, Borjana Krišto i Mladen Bosić te Bariša Čolak, Ognjen Tadić i Safet Softić).

Planiran je susret s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH.

Grabar-Kitarović ranije je kazala da je za prvi državnički posjet izabrala upravo susjednu BiH jer je Hrvatska zainteresirana za stabilnost BiH, za njezin ulazak u Europsku uniju i NATO te ponajprije i "iznad svega za konstitutivnu jednakopravnost svih triju naroda".

Komentari
Broj komentara:0