Vidite prvi

sastanak

Kazazović i Save the Children – Modernom tehnologijom do unaprjeđenja učenja

Autor:Prvi.tv
Objava:14.2.2018. 15:36
Kazazović i Save the Children – Modernom tehnologijom do unaprjeđenja učenja
Učitavanje medija preglednika ...

Unaprjeđenje osnovnog učenja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo bio je povod današnjeg sastanka ministra za obrazovanje, znanost i mlade Elvira Kazazovića s direktoricom organizacije Save the Children za sjeverozapadni Balkan Andreom Žeravčić.

Ključne komponente ovog projekta, poznatijeg kao ENABLE – BiH su prirodne nauke, tehnologije, inženjerstvo i matematika (STEM) i pedagoško-psihološko-metodičko-didaktičko obrazovanje nastavnica i nastavnika (PPDM) s ciljem izmjene pristupa u učenju i podučavanju učenica i učenika u osnovnom i općem srednjem obrazovanju, pojasnila je direktorica.

Žeravčić je navela kako je neophodno prevazići dosadašnja ograničenja nastave koja su utemeljena na predavanju, pamćenju i reprodukciji, ako se žele napraviti iskoraci ka suvremenijim i inovativnijim pristupima u odgoju i obrazovanju.

Poručila je da je vrlo važno da učenici moraju biti osposobljeni da samostalno istražuju, propituju i sami dolaze do odgovora, te kritički razmišljaju i primjenjuju naučeno.

Planirano je da se održi i obuka 25 trenera koja bi trajala pet dana, kako bi oni mogli u praksi držati predavanja nastavnicima.

Ministar Kazazović je ukazao na značaj korištenja i primjene moderne tehnologije u izvođenju nastavnih procesa te kazao da je neophodno ostvariti i paralelnu primjenu u gradskim i prigradskim školama.

- U interesu nam je da naši učenici stječu nova znanja, vještine i kompetencije koje su kompatibilne sa zahtjevima tržišta rada - istaknuo je ministar Kazazović.

Projekt podržava Agencija za međunarodnu suradnju SAD-a (USAID), priopćeno je iz Press službe KS.

Komentari
Broj komentara:0