Vidite prvi

pozitivna vijest

Izvoz namještaja iz BiH veći za 14 posto

Autor:Prvi.tv
Objava:19.11.2017. 17:38
Izvoz namještaja iz BiH veći za 14 posto
Učitavanje medija preglednika ...

Izvoz namještaja iz Bosne i Hercegovine za devet mjeseci ove godine iznosio je 374,7 milijuna KM i veći je za 14 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prema analizi Asocijacije drvne industrije i šumarstva Vanjskotrgovinske komore BiH, izvoz namještaja je sudjelovao sa 38,8 posto u ukupnom izvozu drvne industrije. Što se tiče strukture najviše su se izvozila sjedišta i dijelovi od drveta, namještaj za trpezarije i dnevne sobe, namještaj za spavaće sobe, te drveni kuhinjski i uredski namještaj.

Sjedišta su se najviše izvozila u Njemačku, Austriju i Italiju, uredski namještaj u Njemačku, Švedsku i Hrvatsku, dok se kuhinjski namještaj pretežno izvozio u Švicarsku, Hrvatsku, Norvešku, Austriju.. Spavaće sobe i namještaj od drveta za dnevne sobe i trpezarije najviše se izvozio u Njemačku, Nizozemsku, Hrvatsku, Češku, a ostali drveni namještaj i dijelovi izvozili su se pretežno u Njemačku, Hrvatsku, Češku, Italiju..

Izvoz montažne drvene gradnje u devet mjeseci činio je 1,4 posto ukupnog izvoza drvne industrije, što je 13,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Montažne drvene kuće najviše su se izvozile u Švedsku, Švicarsku i Francusku.

 

Komentari
Broj komentara:0