Vidite prvi

misu predvodio mons. dr. Pero Sudar

Izaslanstvo HDZ-a BiH na proslavi blagdana Male Gospe na Šćitu

Autor:Prvi.tv
Objava:8.9.2017. 16:24
Izaslanstvo HDZ-a BiH na proslavi blagdana Male Gospe na Šćitu
Učitavanje medija preglednika ...
Foro 02Foto 01

Danas je pred nekoliko tisuća vjernika proslavljen blagdan Male Gospe na Šćitu. Svetište na Šćitu bilo je dupkom puno. Od ranih jutarnjih sati pristizale su kolone hodočasnika iz župa središnje Bosne, Uskopaljske doline, Tomislavgrada, Livna, hercegovačkih župa, kao i Hrvatske, posebno Sinjske i Imotske krajine. Svi oni došli su sa svojim potrebama i poteškoćama te s molitvom Majci od Milosti.

Svečana sveta misa služena je u samostanskom dvorištu, a predvodio ju je mons. dr. Pero Sudar, pomoćni vrhbosanski biskup. Misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je zbor župe Rama Šćit.

Prije sv. mise, a u povodu Dana općine Prozor-Rama, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen-ploča s imenima ramskih žrtava kroz brojne ratove.

Vijence je položilo i izaslanstvo HDZ-a BiH, u izaslanstvu su bili, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, ministar pravde BiH Josip Grubeša, glavni tajnik HDZ-a BiH Miljana Glamuzina, član Predsjedništva HDZ-a BiH i ministar branitelja u Vladi ŽZH Mladen Begić i predsjednik ŽO HDZ BiH HNŽ i gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić i predsjednik OO HDZ-a BiH Rama Drago Tule.

Komentari
Broj komentara:0