Vidite prvi

banja luka

Iz 'Pravde za Davida' se ispričali policiji, a traže isto od njih

Autor:Prvi.tv
Objava:19.1.2019. 12:34
Iz 'Pravde za Davida' se ispričali policiji, a traže isto od njih
Učitavanje medija preglednika ...

Iz grupe "Pravda za Davida" danas su uputili ispriku svim pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS), koji su se, kažu, našli uvrijeđenim zbog grubih riječi koje su se mogle čuti iz ove grupe, ali istovremeno očekuju ispriku i iz policije.

Tu ispriku, kako je naveo član grupe "Pravda za Davida" Dragan Dabić, iz MUPRS-a treba da upute prvenstveno zbog "pogrešne" konferencije za novinare u Policijskoj upravi Banja Luka 26. ožujka 2018. godine, i to ne njima, niti Davoru i Suzani, niti građanima, "već mrtvom Davidu Dragičeviću".

Dabić je na konferenciji za novinare rekao da je u proteklih deset mjeseci bilo puno neugodnih situacija prema njima, ali, kazao je, moraju biti realni i reći da je i iz te grupe bilo riječi koje nisu trebale da odu u javnost.

Istakao je da deset mjeseci traže istinu i pravdu u slučaju stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

-Zar je to previše što tražimo za ovih 300 dana - upitao je on.

Dabić je istakao da nisu u kontaktu s Davorom Dragičevićem.

- Nije nam baš drago što je tako. Trenutno ne znamo gdje se nalazi, osim ona dva slučaja kada se oglasio putem Facebooka – rekao je.

Odgovarajući na pitanje koje će poteze poduzeti u narednom periodu, kazao je da je ključ svega na tužiteljstvu, koje mora "reći istinu".

-Trenutni problem je u tome kome je stalo da se ta istina sakrije - tvrdi Dabić.

Član ove grupe Ozren Perduv je istakao da žele pažnju da vrate na pitanje ko je ubio Davida.

-A sada, nakon ovoliko mjeseci pitamo i zašto se slučaj zataškava i ko i i zbog čega krije istinu – kazao je Perduv.

Potvrdio je da je njihova članica Danijela Ratešić van RS-a, da je i ranije planirala odlazak u inozemstvo zbog poslovnih razloga, ali da podržava rad grupe "Pravda za Davida".

Na pres-konferenciji su ukazivali na, kako tvrde, propuste u policijskom postupanju, počev od konferencije za novinare u Policijskoj upravi Banja Luka 26. ožujka 2018. te do (ne)djelovanja tužilaštva.

Sumnjaju da je tužilaštvo, kako su ustvrdili, umiješano u zataškavanje ubojstva te realizaciju unaprijed projektiranog scenarija.

-Već 300 dana nemamo informacije u kojem smjeru ide istraga. Strahujemo da bi se istraga mogla voditi protiv nepoznatog počiniteja, sve do zastare - rekao je Ozren Perduv, član grupe "Pravda za Davida".

Komentari
Broj komentara:0