Vidite prvi

NA UDARU KRITIKA

Hrvatski mediji stali u obranu Širokog Brijega

Autor:Prvi.tv
Objava:12.7.2018. 9:51
Hrvatski mediji stali u obranu Širokog Brijega
Učitavanje medija preglednika ...

Ovi dani najvažniji su u povijesti hrvatskoga nogometa, a Hrvati diljem svijeta ujedinjeno prate, bodre i navijaju za Vatrene.
Ni hercegovački gradić Široki Brijeg nije iznimka. Posebno je svečano i napeto u ovom svojevrsnom hercegovačkom središtu. I staro i mlado spremno čeka utakmicu, a u pobjedu, naravno, nitko ne sumnja, piše Jabuka.tv

Budući da je Široki Brijeg nakon utakmice protiv domaćina Rusije bio na udaru kritika od strane bošnjačkih medija zbog nekolicine vulgarnih uzvika o Bosni i Federaciji, dio hrvatskih medija prenio je sporni sadržaj. Međutim, hrvatski mediji izgleda ipak su "stali u obranu" ovoga grada, a Slobodna Dalmacija otišla je korak dalje radeći anketu građana.

Nebo i zemlja gore pod srpanjskim suncem u Hercegovini, a gore i Hercegovci pred polufinalni susret Hrvatske i Engleske.

Jedna duša i jedno srce, doviknula je jedna gospođa koja se od vrelog srpanjskog sunca skrivala u hladovini u centru grada na pitanje prati li utakmice u Rusiji.

Široki Brijeg voli Hrvatsku i hrvatsku reprezentaciju. Mi smo ovdje Hrvati, slobodno to napišite, izjavili su za portal Slobodna Dalmacija iz jednoga društva koje je ispijalo jutarnju kavu.

Igrom hrvatske reprezentacije zadovoljan je i Marinko Bubalo. Njega ne zabrinjavaju prigovori iz Sarajeva da Široki navija za Hrvatsku.

Da ste samo vidjeli koje je to veselje ovdje bilo kada je Hrvatska igrala s Rusijom. I mlado i staro, sve je bilo na nogama. Eto, čitam po Facebooku da je protiv nas i protiv Širokog nešto pisao Anel Hadžić, reprezentativac BiH. Nije to pisao on, nego politika, rezolutan je Bubalo.

Nitko i ništa
Zašto Bošnjaci navijaju za Tursku? To nitko ne pita, a kada mi navijamo za Hrvatsku, onda je to problem. Kada su igrali Hrvatska i Turska, u Sarajevu su svi bili za Tursku, prisjetio se Bubalo, koji se nada da će Hrvati nadigrati Engleze.

Svi s kojima su u Širokom Brijegu razgovarali novinari ovoga hrvatskog portala ogorčeni su ponašanjem Sarajeva prema Širokom Brijegu, a strasti su se dodatno uzburkale poslije Hadžićeva statusa na društvenim mrežama: Ajde, Bošnjo, navijaj, hajdemo, naši. Nikada, ali baš nikada neću navijati za susjede. Ne zbog pravih Hrvata iz Hrvatske. Oni su gospoda koji poštuju susjede svoje, nego zbog ovakvih koji žive u Bosni, rođeni, a protiv svoje su države. Sram i stid da vas je, ali Bosne ima i bit će je uvijek, napisao je nakon utakmice protiv Rusije Hadžić.

To je uzburkalo duhove, no Širokobriježani tvrde da su njihovi mladići nešto pjevali.

Pa, kakve to veze ima. Je li se neko zlo desilo? Nije. Kakav je taj Hadžić reprezentativac? Nitko i ništa. Vidite li kako Džeko ništa ne komentira, složni su Širokobriježani.

Tako je bilo dok je Tito vladao. Nije se smjelo pjevati "Vilu Velebita" i "Ustani, bane". Tko zapjeva, odmah u Ćelovinu (zatvor u Mostaru). Tako je i danas. Sve bi oni nas strpali u Ćelovinu, jasni su stanovnici ovoga hercegovačkog grada.

Pola Bosne navija za Tursku, i nikome ništa, i to je dobro, a kada se Hrvati vesele zbog uspjeha hrvatske reprezentacije, onda to ne valja.  Mi ne mrzimo Bosnu i Hercegovinu, ali puno volimo Hrvatsku, tvrde Širokobriježani.

Idemo dalje – oduševljeno je kazao Dragan Rezić (80), u gradu poznatiji kao Reza, i sam u mladosti nogometaš, golman lokalnog kluba u Širokom.

Prvaci svijeta
Hrvatska će biti prvak svijeta. Malo nas ima, ali nadigramo svakoga. Žao mi je što se igrači namuče, ali sve je to dobro. Čestitam našim dečkima,  nastavio je Reza.

Žao mi je što su se mučili protiv Rusa, trebalo se to riješiti u drugom poluvremenu, komentirao je Reza sa svojim društvom.

Iako su razgovarali o sporu, politika je bilo nemoguće izbjeći.

Nego, jesi li ti, novinaru, vidio onoga sinoć na RTL-u šta govori? Kaže, zašto hrvatski igrači moraju držati ruku na srcu kada svira hrvatska himna. Ma gdje će je držati, da neće na stražnjici, pomalo je ljutito odgovorio sugovornik SD.

Da su Hrvati u Hrvatskoj kao ovi na Širokom Brijegu, sve bi im cvalo. A ovako, vidite koliko je sati, nastavili su Širokobriježani.

Kada bi politika bila ujedinjena kao sportaši, bilo bi to super i dobro bi se živilo. Pobijedili smo Ruse, možemo i Engleze jer su nas Englezi kroz povijest koštali više nego Rusi. Treba im vratiti milo za drago ako se ikako može, odlučno tvrdi Reza.

Mi Hrvatsku volimo, a oni kako hoće. Vjerujemo u Boga i Hrvatsku – zaključili su Širokobriježani.

Komentari
Broj komentara:0