Vidite prvi

HERCEG UGOSTIO DON ŠUTALA

Herceg primio predstojnika Teološko-katehetskog instituta

Autor:Prvi.tv
Objava:7.12.2017. 19:35
Herceg primio predstojnika Teološko-katehetskog instituta
Učitavanje medija preglednika ...

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) primio je u četvrtak don Marka Šutala, predstojnika Teološko-katehetskog instituta u Mostaru.

Predstojnik Šutalo upoznao je Hercega s radom Instituta ističući kako je Institut nedavno dobio akreditaciju Svete Stolice, čime je i službeno postao dio Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću županijske Vlade.

Dodao je kako se na Institutu, po bolonjskom procesu, obrazuje oko 50 studenata na preddiplomskom i diplomskom studiju. Također, zahvalio je predsjedniku Hercegu na redovitoj materijalnoj potpori Vlade koja, kako je istaknuo, puno znači za djelovanje Instituta koji ove godine obilježava trideset godina postojanja.

Predsjednik Vlade HNŽ-a kazao je kako je Vlada u vrh prioriteta rada stavila obrazovanje, gdje vidi i vrlo značajnu ulogu Teološko-katehetskog instituta u Mostaru.

Naglasio je i to kako je značaj visokog obrazovanja Vlada prepoznala i kroz izmjene i dopune Proračuna za 2017. godinu u kojem je osigurala dodatna sredstava za tu nakanu. Herceg je susret iskoristio i da svim uposlenicima i studentima čestita tridesetu obljetnicu rada i dobivanje akreditacije.

Komentari
Broj komentara:0