Vidite prvi

Kruševo

Gradonačelnik Bešlić i ravnatelj DZM Kordić otvorili novoopremljenu ambulantu

Autor:Prvi.tv
Objava:16.4.2018. 17:45
Gradonačelnik Bešlić i ravnatelj DZM Kordić otvorili novoopremljenu ambulantu
Učitavanje medija preglednika ...

Na prigodnoj svečanosti u Kruševu danas je otvorena adaptirana i novoopremljena ambulanta obiteljske medicine.

Uz nazočnost velikog broja mještana te gostiju i uzvanika ambulantu su otvorili mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i ravnatelj Doma zdravlja Mostar dr. Mario Kordić.

Za obnovu ambulante potrošeno je oko 60.000 KM, od čega je Grad Mostar osigurao 47.000, a preostali dio Dom zdravlja Mostar.

Kako je istaknuo ravnatelj DZM Kordić, ova ambulanta ima oko 1200 pacijenata, a njena obnova počela je prije dvije godine.

Njezina je specifičnost, istaknuo je dr.Kordić, u tome što u njoj dva puta tjedno radi i stomatološka ambulanta čiju uslugu godišnje koristi oko 700 pacijenata.

Naglasio je kako Dom zdravlja Mostar ima 18 izdvojenih ambulanti te da su do sada renovirane ambulante Balinovac i Kruševo, dok je u idućem razdoblju planirana i adaptacija velike ambulante u Ulici Stjepana Radića.

"Ideja nam je da renoviramo sve ambulante i dovedemo ih u određeni standard koji je minimum za pružanje ovakvih usluga" – kazao je Kordić.

Gradonačelnik Bešlić istakao je kako je Grad Mostar osnivač Doma zdravlja te da mu je cilj da primarna zdravstvena zaštita bude primjerena današnjem vremenu.

"Želja nam je da primarno zdravstvo približimo građanima i zbog toga ćemo nastojati da područne ambulante opremimo malo kvalitetnije, tako da je ovo samo jedna u nizu ambulanti koje su renovirane" – naglasio je Bešlić.

 

Komentari
Broj komentara:0