Vidite prvi

lider sds-a

Govedarica: Razgovarao sam s Vučićem, ali nije bilo uslovljavanja

Autor:Prvi.tv
Objava:19.11.2017. 15:58
Govedarica: Razgovarao sam s Vučićem, ali nije bilo uslovljavanja
Učitavanje medija preglednika ...

Lider SDS-a Vukota Govedarica demantirao je tvrdnje da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na njega vršio pritisak da SDS napusti vlast na razini Bosne i Hercegovine.

- Jedino što je točno jeste da smo Vučić i ja razgovarali – tvrdi Govedarica. On je naveo da je jasan stav SDS-a u vezi sa zahtjevima vlasti u RS-u da predstvanici Saveza za promjene napuste zajedničke institucije BiH, nakon posljednjih izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

- To nije pametna i odgovorna politika – rekao je Govedarica novinarima, ističući da u SDS-u mogu da zaštite interese Srba.

Istaknuo je da su za njega važni razgovori sa srbijanskim predsjednikom kako bi se riješavali problemi i očuvala regionalna stabilnost. Govoreći o sastanku koji je danas sazvao predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović s liderima parlamentarnih stranaka, Govedarica je rekao da je u entitetskom parlamentu neophodan demokratski ambijent, u kojem će se poštovati Ustav i zakon.

- Iznijeli smo stavove kako se može smanjiti govor mržnje koji je bio prisutan u proteklom razdoblju – rekao je Govedarica ističući da opozicija traži i da se usvoje zakoni o ispitivanju porijekla imovine, utvrđivanju sukoba interesa u institucijama vlasti te da RTRS bude profesionalna medijska kuća.

 

Komentari
Broj komentara:0