Vidite prvi

Komandant EUFOR-a

Generalmajor Martin Dorfer u nastupnoj posjeti Ministarstvu obrane BiH

Autor:Prvi.tv
Objava:17.4.2018. 13:15
Generalmajor Martin Dorfer u nastupnoj posjeti  Ministarstvu obrane BiH
Učitavanje medija preglednika ...

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš primila je  u nastupnu posjetu komandanta EUFOR-a generalmajora Martina Dorfera, s kojim je razgovarala o dosadašnjoj i budućoj suradnji Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH sa EUFOR-ovom misijom „Althea".

Ministrica Pendeš je zaželjela dobrodošlicu novoimenovanom komandantu EUFOR-a generalu Dorferu, te iskazala zahvalnost na pomoći koju EUFOR kroz misiju „Althea" pruža Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH kroz različite zajedničke projekte koji imaju svoj efekat ne samo u polju saradnje sa MO BiH.

To se posebno ističe kroz realizaciju zajedničkih vježbi, doprinos u uništavanja viškova naoružanja i municije i sigurnosti skladišta kroz projekte EXPLODE i SAFE-UP, kao i ukupnoj dobroj suradnji koja je doprinijela stabilizaciji i reformama u BiH.

Ministrica Pendeš je naglasila važnost održanih sastanaka u proteklom tjednu s predstavnicima NATO-a u Bruxellu, gdje je istaknuta opredijeljenost Ministarstva obrane i Oružanih snaga za integracijske procese u našoj zemlji ka euroatlantskom putu, nakon usvojene Strategije EU za Zapadni Balkan. Pri tome, ministrica Pendeš je još jednom naglasila da su euroatlantske
integracije i pristupanje Europskoj uniji naši prioritetni ciljevi. Također, ministrica je istaknula da Bosna i Hercegovina, u skladu sa Sporazumom između BiH i EU o uspostavljanju okvira za učešće BiH u operacijama EU za upravljanje krizama, upućuje pripadnike OS BiH u Misiju mira u Centralnoafričku Republiku, te da pripadnici OS BiH sudjeluju u NATO vođenoj misiji u Afganistanu, kao i u UN mirovnim misijama u Kongu i Maliju.
„Mir, stabilnost i sigurnost na ovom dijelu jugoistočne Europe je naš zajednički cilj i želim vam svaki profesionalni uspjeh u izvršavanju ovih zadataka", zaključila je ministrica Pendeš obraćajući se novom komandantu EUFOR-a generalu Dorferu.

Generalmajor Dorfer se zahvalio ministrici Pendeš na prijemu, izrazio je zadovoljstvo dobrom dosadašnjom suradnjom i naglasio da će snage EUFOR-a nastaviti pomagati reformske procese u BiH i Oružane snage BiH u osposobljavanju i postizanju još boljih rezultata na svim poljima, prioćeno je iz Ureda za odnose s javnošću.

Komentari
Broj komentara:0