Vidite prvi

PROMOVIRANI DOKTORANTI

(FOTO) Sveučilište u Mostaru dobilo 55 novih doktora znanosti i umjetnosti

Autor:Prvi.tv
Objava:7.12.2017. 14:16
(FOTO) Sveučilište u Mostaru dobilo 55 novih doktora znanosti i umjetnosti
Učitavanje medija preglednika ...
FOTOFOTOFOTOFOTOFOTOFOTOFOTO

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru danas je promovirao 55 novih doktora znanosti i umjetnosti.

Povorka doktoranata, s rektorom Zoranom Tomićem krenula je od Trga hrvatskih velikana do Ekonomskog fakulteta. Rektor Tomić je istakao kako je ovo velik dan za Sveučilište, ali i za cijelo društvo, no ovo je bio najveći dan za one koji su stekli stupanj doktora znanosti.

Tomić je i istakao kako je ovo pokazatelj da je uspjeh moguć kada se postave pravi ciljevi i kako ovih 55 novih doktora ulazi u jedan elitni razred.

"Kada je riječ o tom trećem ciklusu, mi ove godine da bi ga ojačali, ulazimo u tematsko vrednovanje s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje RH. Onda idemo u reakreditacije doktorskih studija. U budućnosti želimo doktorske studije na engleskom jeziku i doktorske studije s drugim Sveučilištima iz europskih zemalja" - ističe rektor.

Rektor također vjeruje kako će se u narednim godinama povećati broj doktoranata na Sveučilištu u Mostaru, ali i to kako će program biti još kvalitetniji.

Starosna dob 55 doktora znanosti i umjetnosti je 41,7 godina, što je pokazatelj kako će u narednih 20 do 25 godina biti sudionici promjena i vrijednosti u društvu.

Komentari
Broj komentara:0