Vidite prvi

POBOLJŠANJE AKADEMSKIH SLOBODA

Federalno ministarstvo pozdravilo održavanje 'Marša za znanost'

Autor:Prvi.tv
Objava:21.4.2017. 14:47
Federalno ministarstvo pozdravilo održavanje 'Marša za znanost'
Učitavanje medija preglednika ...

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti pozdravilo je održavanje "Marša za znanost" te je uputilo čestitku organizatorima i sudionicima te globalne inicijative u BiH, koja je usmjerena ka poboljšanju akademskih sloboda i uvjeta rada te povećanju državne potpore znanstvenicima i istraživačima.

Marš za znanost pod motom "Nema znanosti bez znanstvenika", najavljen za subotu, 22. travnja, održat će se u više stotina gradova širom svijeta, uključujući i mnoge gradove u Europi, među kojima je i Sarajevo, priopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Ovo je prilika da se još jednom istakne čvrsta opredijeljenost Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti da kontinuirano podržava razvoj znanosti te znanstveno-istraživačke i istraživačko-razvojne djelatnosti u Federaciji BiH, kao glavnih pokretača i temeljnih faktora kontinuiranog i održivog napretka.

Stoga će Ministarstvo i dalje aktivno sudjelovati i davati svoj doprinos unaprjeđenju i reformi istraživačkog sektora, svjesno činjenice da kvalitetnim istraživanjem i razvojem znanosti težimo ukupnom progresu i afirmiranju Bosne i Hercegovine kao znanstveno i tehnološki opredijeljene države na međunarodnom planu, navodi se u priopćenju.

Komentari
Broj komentara:0