Vidite prvi

MOSTAR

EU info centar BiH organizirao tribinu o angažiranoj umjetnosti

Autor:Prvi.tv
Objava:21.11.2017. 19:41
EU info centar BiH organizirao tribinu o angažiranoj umjetnosti
Učitavanje medija preglednika ...

Umjetnost kao kreator ili sljedbenik promjena" naziv je kulturno-tematske tribine, koja je, u organizaciji EU info centra BiH, održana danas u Mostaru.

Po riječima Marine Markotić iz EU info ureda u Mostaru, ovo je prvi u nizu događaja te vrste kojim se želi vidjeti može li angažirana umjetnost, odnosno, to što rade umjetnici, donijeti ikakve promjene u društvu.

Moderator večerašnjeg događaja i novinar Ilko Barbarić kazao je da je ideja o održavanju ove tribine vezana za razmišljanje o položaju kulture i kulturnih djelatnika kao potencijalnih pokretača društvenih promjena s jedne strane i neminovnog promišljanja njihovog statusa, jesu li oni subjekt promjena ili su samo objekt koji u datom trenutku predstavlja neku vrstu kulturološkog ili kulturnog ukrasa.

"Večerašnjom tribinom nećemo napraviti neki veliki pomak ili nešto revolucionarno zaključiti, ali ćemo u svakom slučaju pokušati pomaknuti stvari u razmišljanju da bi kultura trebala biti jedan univerzalni obrazac za sva društva, da bi trebala biti u središtu pozornosti i u središtu stvari u smislu promicanja društvene svijesti i samih društvenih promjena" - kazao je Barbarić.

Na večerašnjoj kulturno-tematskoj tribini u Mostaru gostovao je književnik Veselin Gatalo.

Komentari
Broj komentara:0