Vidite prvi

Poslanik Narodnog demokratskog pokreta

Dragan Čavić ne dozvoljava održavanje sjednica Narodne skupštine RS-a

Autor:Prvi.tv
Objava:13.9.2017. 13:39
Dragan Čavić ne dozvoljava održavanje sjednica Narodne skupštine RS-a
Učitavanje medija preglednika ...

Poslanik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić potvrdio je kako opozicija neće dozvoliti održavanje sjednica Narodne skupštine RS-a sve dok se na dnevni red ovog zasjedanja ne uvrsti izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o provedenoj financijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg financijskog izvještaja za korisnike budžeta RS-a u 2016.

Istakao je kako će opozicija biti u Skupštini, ali da neće dozvoliti njen rad bez ispunjenja njihovih zahtjeva, a razmatrat će i druge opcije vanparlamentrane borbe.

-Trpjeli smo godinama njihovo nezakonje, više nećemo. Neka se vrate u okvire Ustava i zakona i možemo dalje - dodao je ističući kako insistiraju i na objavi svih ranije usvojenih odluka parlamenta, među kojima i ona o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Čavić je u izjavi novinarima naveo kako po Poslovniku Odbor za financije nije nadležan za skidanje revizorskih izvještaja s dnevnog reda parlamenta, jer vlast nije željela da, prije nego što se prihvati ostavka glavnog revizora Duška Šnjegote, on u parlamentu iznese svoj stav o stanju budžeta u prošloj godini.

Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica je rekao kako je blokada rada parlamenta njihov vanparlamentarni način borbe protiv nezakonitih odluka vlasti.

-Ovom zemljom moraju vladati zakoni, a ne bezakonje. Moramo spasiti RS od tiranije – rekao je Govedarica.

I poslanik Partije  demokratskog  progresa (PDP) Branislav Borenović tvrdi kako oni na ovaj način "čuvaju parlament, koji gazi neodgovorna Vlada".

-Jako smo nezadovoljni, jer skupštinska većina nije prihvatila naše zahtjeve da se parlament vrati u ustavne okvire. Na sve smo spremni da sačuvamo interes RS-a, koja mora biti moderna, demokratska zemlja– rekao je Borenović.

Sva trojica poslanika opozicije su potvrdili kako ih je telefonski kontaktirao predsjednik RS-a Milorad Dodik, kojem su iznijeli stavove.

Poslanik Napredne Srpske Goran Đorđić tvrdi kako postoji mogućnost da poslanici vladajuće većine odluče da se sjednice parlamenta održe u nekom drugom prostoru, a iz opozicije tvrde kako će i oni doći za njima gdje god odu. 

Nakon što su opozcionari blokirali i danas rad parlamenta, sjednica je prekinuta dok se, kako je rekao predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović, ne stvore uvjeti za njezin nesmetani rad.

Prethodno je opoziciji izrekao mjeru udaljavanja sa sjednice, jer su blokirali njen rad. Opozicija tvrdi kako neće prihvatiti izrečenu mjeru. 

Komentari
Broj komentara:0