Vidite prvi

OSPORAVANJE PRAVA

Dodik: Medijska histerija kao vid unitarističke ambicije Bošnjaka prema BiH

Autor:Prvi.tv
Objava:12.1.2019. 18:01
Dodik: Medijska histerija kao vid unitarističke ambicije Bošnjaka prema BiH
Učitavanje medija preglednika ...

"Ni 1992. godine muslimani - Bošnjaci nisu bili spremni da prihvate da ovdje žive i drugi narodi, koji polažu jednako pravo na zemlju u kojoj su rođeni i na kojoj vjekovima žive. Danas, 27 godina kasnije, i dalje ne prihvaćaju tu činjenicu, samo što, umjesto oružjem, medijskom i političkom hajkom pokušavaju da, prvenstveno Srbima, kažu da nemaju pravo da slave dan kada je nastala Republika Srpska", rekao je Dodik za Srnu.

On je ocijenio da je sada više nego jasno da BiH bez međunarodnog tutorstva ne može preživjeti, ali da se i tom tutorstvu nazire kraj.

"I umjesto da se odluče na dijalog i politiku mogućeg, bošnjački političari biraju histeriju koja će se samo njima obiti o glavu. Onoga dana kada su osporili 9. siječanj kao Dan Republike Srpske pred Ustavnim sudom, oni su pokušali da ospore naše pravo na postojanje, koje nam čak garantuje i mirovni sporazum na kojem je i nastala današnja BiH", naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, iako svi dobro znaju da je novi Zakon o praznicima usuglašen s Ustavom BiH, i mediji i političari i kvazianalitičari u FBiH utrkivali su se da obmane i svoju i međunarodnu javnost da je u pitanju neustavan praznik.

Dodik je rekao da je novost u toj histeriji i pokušaj discipliniranja i drugog od tri konstitutivna naroda, hrvatskog, sporeći im pravo da nazoče svečanostima organiziranim povodom Dana Republike Srpske, čime političko Sarajevo pokušava poručiti da su izborom Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva dobili "autorska prava" nad Hrvatima.

"Sve što gledamo i slušamo posljednjih dana iz FBiH nam govori da se tamo sistematski njeguje javnost koja ne prihvaća realnost, odnosno Republiku Srpsku, što automatski u Srpskoj proizvodi javnost koja ne prihvata BiH", istakao je Dodik.

On je dodao da medijski linč onih koje su smjeli da linčuju, a došli su u Banjaluku 9. siječnja, nije ništa drugo do pokušaj zastrašivanja i izolacije Srpske, koju je nakon 27 godina postojanja teško izolirati.

"Vidjeli smo kako je na stub srama stavljen veleposlanik Hrvatske, no to moćno Sarajevo ni slične poruke nije smjelo da uputi veleposlanicima Rusije ili Srbije, koji su također bili na obilježavanju Dana Republike. Sve to govori da političko Sarajevo ne napušta politiku autizma, koja nas sve vraća na početak, na unitarističke ambicije Bošnjaka prema BiH", zaključio je Dodik.

Komentari
Broj komentara:0